Belediyede dün gerçekleşen imza töreninde, sözleşmeye Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ve Tarmak Asfalt Beton İnşaat Beton Ltd yetkilisi Balamir Özcan imza koydu.

Yukarı Girne bölgesinde 3,5 Km’lik kanalizasyon hattı inşaat ve parsel çıkışlarını kapsayan ve 90 günde tamamlanması öngörülen ihale, yaklaşık 620 bin TL’ye mal olacak.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın imza sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla kent merkezinde yapmakta oldukları altyapı çalışmalarında sona gelindiğini belirterek, söz konusu proje tamamlandığında kanalizasyonun kentin tüm noktalarına ulaşacağını kaydetti.

Yukarı Girne’nin ardından Jasmin Court Otel bölgesi için ihaleye çıkacaklarını söyleyen Aygın, TC Yardım Heyeti ve kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirmekte oldukları projelerin, bu kapsamda anlamlı olduğunu ifade etti.

“Girne Belediyesi, ülkede, kanalizasyon altyapısını köyler dahil kentin tüm noktasına ulaştırabilen ve arıtma tesisi olan tek belediyedir” diyen Aygın, altyapıya yönelik projeleri tamamladıktan sonra sosyal tesis inşaatlarına başlayacaklarını söyledi.

Aygın, bu çerçevede çocuk ve gençlerin spor yapabileceği fitnes center, kapalı yüzme havuzları ve benzer tesisler yapacaklarını da kaydetti.

Tarmak Asfalt Beton İnşaat Beton Ltd yetkilisi Balamir Özcan ise, projeyi söleşmeye ugun ve zamanında tamamlayacaklarını söyledi. 
Editör: TE Bilisim