Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yurttaşlar hafta sonu açık olacak Girne Belediyesi Terminal Şubesi’ndeki Emlak ve Su veznelerinden emlak vergileri ile birlikte su faturası ödemesini de yapabilecek.

Açıklamada, Emlak Vergisi 1. taksitlerinin son ödeme tarihinin 30 Nisan 2015 olduğu ve bu tarihten sonra yapılacak ödemelerde gecikme faizinin uygulanacağı da hatırlatıldı.

KÖPEK BULUNDURMA RUHSATI ÇIKARMA ÇAĞRISI

Gönyeli Belediyesi ayrıca belediyesi sınırları içerisinde bulunan tüm köpek sahiplerinin, Köpekler Yasası gereğince köpekleri için Sağlık Şubesi’nden “Köpek Bulundurma Ruhsatı” çıkarması gerektiğini hatırlatarak, ruhsat çıkarmayan köpek sahipleri hakkında yasal işlem başlatılacağı uyarısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada, Köpek Bulundurma Ruhsatı için köpeğin aşı kartı ile Veteriner Dairesi tarafından verilmiş Köpek Kimlik Belgesi gerektiği belirtildi. Girne Belediyesi ruhsat ücretleri, dişi köpek için 35 TL, erkek köpek için 12 TL ve kısırlaştırılmış köpek (belgelenmesi şartıyla) için 12 TL olduğu kaydedildi.

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel, sahipli ve sahipsiz köpek ayrımının, verilen ruhsat sayesinde yapıldığını kaydetti. Soyel, bakıcılara köpeklerinin serbest ve tasmasız dolaşmalarına izin vermemeleri aksi halde başıboş köpek muamelesi göreceği uyarısında bulundu.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, köpek bulundurma ruhsatının çıkarılmasının yasal bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Güngördü, şöyle devam etti:

“Ülke genelinde, sahiplerinin de belirlenebileceği şekilde köpeklerin kayıt altına alınması ve sokaktaki başıboş köpeklerin kontrolü amacıyla köpeklere zorunlu olarak mikroçip takılması uygulamasına geçildi.

Mikroçip uygulamasına geçmeyen ve köpek bulundurma ruhsatı kaydını yapmamış olan bakıcıların, Girne Belediyesi Sağlık Şubesi’ne hafta içi mesai saatlerinde başvurmaları gerekiyor.
Editör: TE Bilisim