Tasarımını meslek yaşamını Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdüren Kıbrıslı Türk Mimar Ali Yapıcıoğlu’nun yaptığı ve yeşil bina olarak hayat bulan bina, Amerikan Mimarlar Enstitüsü Avrupa Ayağı- Rochaster Branşı’nın “En iyi Kamusal Tasarım Ödülü'nü aldı.

Girne Belediyesi Mimarlarından Anıl Çağdan. adaya çok prestijli uluslararası bir mimarlık ödülü kazandırmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi.

Binayla ilgili teknik bilgi veren Anıl Çağdan, binanın Kıbrıs mimarisinde önemli bir unsur olan iç bahçe etrafında toplanan, avluyla birbirine bağlanan hizmet binası, personel ofisleri ve kültür merkezinden oluştuğunu anlattı.

Çağdan, jürinin tüm bu detaylar yanında, kamusal alanda çevreye saygılı olunmasını dikkate aldığına işaret etti.

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü de ülkeye ve Girne’ye böyle önemli bir ödül kazandırmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, Proje Mimarı Ali Yapıcıoğlu ve ekibini kutladı

Binayı tasarlayan geçmiş belediye yönetimine teşekkür eden Güngördü,2014 yılından itibaren , projeyi devralıp tamamlayarak , Girne’nin çok önemli bir ihtiyacına cevap verdiklerini kaydetti.

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı... Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı...

Güngördü, yeşil bina olarak tasarlanan , kendi enerjisini üreten binanın özellikleri hakkında bilgi verdi.

Girne Belediyesi Eski Başkanları’ndan Sümer Aygın da 2012 yılında Girne için yeşil bina olarak tasarlanan projenin prestijli bir ödüle layık görülmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek,NidaiGüngördü ve ekibine devamlılık ilkesine uygun hareket ettikleriiçin teşekkür etti. BRT

Editör: Haber Merkezi