Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, Antalya ekonomisi ve oda çalışmaları hakkında konuk heyete bilgi veren Çetin, KKTC'nin yerinin farklı olduğunu, bugüne kadar çeşitli vesilelerle KKTC'den bazı bakanlar ile bir araya geldiklerini ve ortak projeler üretme yönünde mesai harcadıklarını söyledi.

KKTC'den bazı iş adamlarıyla da zaman zaman bir araya geldiklerini anlatan Çetin, "Bugüne kadar KKTC'deki iş adamlarımız tarafından en çok dile getirilen problemlerden birisi su sorunuydu. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasına yapılan projeyle su sorununun büyük oranda çözülmesini bekliyoruz. Bu gelişme bölgede tarım sektörüne de güç katacaktır" dedi.

KKTC'nin statüsü dolayısıyla dış pazarlara açılma konusunda da bazı problemler yaşadığını ifade eden Çetin, bunun da temelinde ulaşım sorununun yattığını, bu konuda birlikte atılması gereken adımların değerlendirilmesinde fayda bulunduğunu bildirdi.

TOROS

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da Kıbrıs'ta bir değişim süreci yaşandığını, adada muhtemel bir çözümün ekonomik kalkınmayı da beraberinde getireceğini kaydetti. KKTC'ye yatırımın önündeki en büyük engellerden birinin çifte vergilendirme olduğunu ifade eden Toros, Türk iş adamlarının hem adada hem de Türkiye'de vergi ödemek zorunda oldukları için KKTC'ye yatırım yapmaktan kaçındığını söyledi.

Toros, Girne ile Antalya arasında hızlı feribot seferlerinin başlamasının da önemli olduğunu belirterek, şunları bildirdi:

"Ulaşım olmadığı zaman iş birliği olanaklarını geliştirmek de mümkün değil. Nisan ve ekim ayları deniz ulaşımı için elverişli. Hızlı feribot seferleri, hem ekonomik hem de sosyal ilişkilerin gelişmesine büyük katkı koyacaktır. Feribot seferleri başlarsa Güney Kıbrıs'taki Rumlar da tatil için Antalya bölgesini tercih edecektir. Belki şu anda Rusya'dan dolayı durgunluk yaşayan Antalya ekonomisine de bir nebze çözüm olur. Odalar olarak biz öncü olup bu fikri hayata geçirebiliriz." 
Editör: TE Bilisim