Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN), Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi’ni (GİGEM) hayata geçirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, ekonomik kalkınmanın en önemli aracı olan yatırım desteği konusunda özellikle kadın ve genç girişimcilerin önünün açılmasını hedefleyen merkez, özel sektörün gelişiminin doğru yatırım hedefleri ile mümkün olabileceğini açıkladı.

AKÜN GİGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gizem Öksüzoğlu Güven, “Ekonomik kalkınmanın itici gücü olan özel sektör girişimlerinin ülkemizde yetersiz kaldığı ve girişimciliğin gereken desteği görmediğini belirterek, ekonomik kalkınmada girişimciliğin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Üretilen fikirlerin yeşerip geliştirileceği “Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi”nin hayata geçirildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Güven, merkezin ekonomik yaşama yeni bir anlayış ve vizyon katacağını kaydetti.

GİGEM’in sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle yeni fikirlerin oluşumundan olgunlaşıp uygulama aşamasına gelinceye kadar olan süreçte girişimcilerin daha rekabetçi koşullara kavuşmasında önemli görevler üstleneceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Güven, bu anlamda ülkede üretime katkı koyabilecek özelde kadın ve genç girişimciler, genelde ise yatırımlarını tamamlamış olan ve danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyan girişimciler için önemli bir fırsat doğduğunu vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Güven, AKÜN’ün uygulama ile iç içe olma yaklaşımıyla şekillenen Girşimcilik ve İş Geliştirme Merkezi’nin özellikle iş dünyasında önemli yerleri olan kadın ve genç girişimcileri uygulanacak programlarla destekleyeceklerini belirtti.

Güven merkezin hedeflerini ise kısaca şöyle açıkladı;

“Merkezimiz sunacağı iş geliştirme ve inovasyon olanaklarıyla sektörlerin eğitim ve insan kaynağına olan yatırımlarına yeni yaklaşımlar getirmeyi amaçlamaktadır. GİGEM yalnızca yeni geliştirilecek fikirlerle değil, mevcut işletmelerle yapılacak olan ortak çalışmalarla da aynı zamanda bir mükemmeliyet merkezi olacaktır. Ayrıca, hem özel sektörle hem de kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde, iş dünyasıyla akademik dünya arasında her düzeyde bir köprü olmayı hedeflemektedir.”

Editör: TE Bilisim