Halkın Partisi, Polis ve Başsavcılık’tan bilgi talep etti.. Halkın Partisi, Polis ve Başsavcılık’tan bilgi talep etti..


Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamada, ithal ürünlerden 40 numunenin 36’sının temiz olduğu, limit üstü bitki koruma ürünü tespit edilen 4 ürüne rastlandığı belirtildi.
Açıklamada, Deftera Gıda’ya ait armutta (Ankara) ve elmada (Golden) ve Köşe Tic. Ltd. ait elmada (Golden), limit üstü bitki koruma ürünü tespit edilmesi nedeniyle ürünlerin firmaların isteği üzerine menşeine iade edildiği ifade edildi.
Muha Sebze ve Meyve Ltd’e ait armutta da (Deveci), limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiği kaydedilen açıklamada, ürünün firmanın isteği üzerine imha veya menşeine iade edileceği bildirildi.
Yerli ürünlerde ise 12 numuneden 10’unun temiz olduğu belirtilen açıklamada, limit üstü bitki koruma ürünü tespit edilen 2 ürüne rastlandığı kaydedildi.
Güzelyurt sakinlerinden İlker Koryürek’e ait patlıcanda ve Tatlısu sakinlerinden Selahattin Bahar’a ait acı biberde limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiği kaydedilen açıklamada, ürünlerin hasadının bir sonraki laboratuvar analizine kadar durdurulduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi