Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Ceyhun Tunalı, tüm siyasi partilerin değişikliğe onay vermesini istedi; “aksi taktirde toplumun bunu kendilerine yapılan bir ihanet olarak hatırlayacağı” görüşünü belirtti.

Tunalı, Anayasa değişikliği için dün olağanüstü toplantı yapmayı deneyen Cumhuriyet Meclisi’nin nisap yetersizliği nedeniyle toplanamamasını eleştirdi.

GİAD Başkanı Tunalı, Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasa Önerisi’nin 30 günden uzun bir süredir tartışıldığını belirterek, “tasarı aceleye getirildi o nedenle oturuma katılmadık” yaklaşımını kınadıklarını açıkladı.

Yaptığı yazılı açıklamada, GİAD’ın, Anayasa’da öngörülen değişikliklerin yeterli olmadığı yönündeki düşüncelerini daha önce de açıkladıklarını hatırlatan Tunalı, “Ancak revize edilecek yasa maddelerinin günümüz koşullarına, Avrupa Birliği yasalarına uyumu ve toplum üzerinde yaratacağı 'biz yaptık' algısı da hesaba katıldığında bu şekliyle de kabul edilebilir olduğunu belirtmiştik” dedi.

Anayasa değişiklik önerisi ile çocuk hakları, çevrenin korunması, Ombudsman'ın daha işlevsel hale getirilmesi, Sayıştay’ın özerk bir yapıya kavuşturulması, mahkemelerdeki yargıç sayılarının artırılması ve ticaret gibi özel alanlarda mahkemeler kurulacak olması gibi pek çok önemli alanda yapılacak değişikliklerin toplum için olumlu adımlar olduğunu kaydeden Tunalı, şöyle devam etti:

“Genç İş Adamları Derneği olarak, 23 maddelik önerinin, vazifeleri toplum faydasına çalışmak olan milletvekillerimiz tarafından 30 günden uzun bir sürede tartışılıp oy biriliğiyle genel kurula gönderilmiş olmasına rağmen sonuca bağlanamamasını ve bunun nedeni olarak ‘değişiklik önerisinin aceleye getirildi o nedenle oturuma katılmadık’ tarzında bir yaklaşımda bulunmalarını şiddetle kınıyoruz.

Milletvekillerimizden ve tüm siyasi partilerimizden isteğimiz, toplum çıkarını gözeten bu değişikliğe onay vermeleridir. Aksi takdirde toplum bunu kendilerine yapılan bir ihanet olarak hatırlayacaktır.” 
Editör: TE Bilisim