Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Sn. Erhan Arıklı’nın, 6 Ağustos 2020’de KKTC’deki bazı yazılı medya kuruluşlarına Gezici Araştırma Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamalar biri derinden üzmüştür.

Bu açıklamalar, geçmişte olduğu bugün de, bazı siyasi adayların menfaatleri doğrultusunda yaptıkları kara propaganda çalışmalarından, halkın iradesine ve demokrasiye yaptıkları haksızlıklardan bir tanesi olduğunu gözler önüne sermiştir.

Gezici Araştırma Merkezi, gerçekleştirdiği araştırmalarla ve özveriyle hareket eden 286 çalışanıyla hem Türkiye’nin hem de AB’nin önemli araştırma şirketlerinin başında gelmektedir.

Şirketimiz, yaptığı anket çalışmalarında seçmenlerin duygu ve düşüncelerini en şeffaf, en doğru ve hesap verilebilir olan objektif sonuçlarla gerek yerel gerekse genel seçimlerde kamuoyuyla paylaşmıştır.

İşbu konuda Sn. Arıklı ve onunla aynı fikirde olan kimselere, geçmiş seçimlerdeki başarılı sonuçlarımıza tekrar bakmalarını ve ne kadar doğru ve hesap verebilir referanslarımız olduğunu bir kez daha hatırlamalarını tavsiye ederiz.

Örneğin 2015 K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sıfır hatayla yalnızca biz bildik. 2018 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de bindelik hata oranıyla bilen tek araştırma şirketi yine biz olduk. Ayrıca Sn. Arıklı’nın da hatırlayacağı üzere, 2018 K.K.T.C. Genel Seçimlerinde tüm anketler kendisi için “Yüzde bir dahi alamaz” derken, sadece ve sadece Gezici Araştırma Merkezi % 6 civarında oy alacak demiştir ve şirketimiz o yılın genel seçimin sonucunu yüzde birin altında hata oranıyla tek bilen araştırma şirketi olmuştur.

Hem bir siyasi parti Genel Başkanı hem de Cumhurbaşkanlığı makamına aday olan Sn. Arıklı’nın şirketimize yönelik aslı olmayan açıklamalarının kendisine yakışmadığını ve gerçek dışı, manipülatif iddialar ile şirketimizi töhmet altında bırakmaya çalışmasını anlamadığımızı üzülerek kamuoyuna bildirmek isteriz.

Bizler, gerek Türkiye’de gerekse KKTC’de ülkeyi yöneten ve yönetmeye aday olan kişilere halkın iradesini ve isteklerini en doğru şekilde ulaştırmayı sadece bir iş değil demokrasiye hizmet görevi olarak da görmekteyiz.

Fakat bu noktada sıkça kara propagandaya, yalana, iftiraya, tehdite, şantaja maruz bırakılıyoruz; hakkımızda ileri sürülen asılsız suçlamalarla durdurulmak isteniyoruz. Oysa Gezici Araştırma Şirketi olarak bizler tarafsız ve bağımsız duruşumuzu hiç ödün vermeden koruyor ve halkın iradesini en objektif bir şekilde yansıtmak adına mücadele etmeye devam ediyoruz.

Bu hususta altını dikkatle çizmek isteriz ki yaptığımız çalışmaların doğruluğundan ve hesap verilebilirliğinden yana kendimize güvenimiz tamdır.

Bu noktada Sn. Erhan Arıklı’ya halkın iradesini doğru bir şekilde aktarmaya çalışan kurumlara saygı duymasını ve KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde gelecekte nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağına dair vaatlerini kamuoyuna anlatmasını tavsiye ederiz.

Ve hodri meydan!

Biz tüm araştırmalarımızı açıyor; tüm verilerimizin isteyen istatistikçi ve akademisyen tarafından incelenmesine müsaade ediyoruz. Çünkü bizler Gezici Araştırma olarak yaptığımız işe inanıyor; tarafsızlık ve bağımsızlığımıza sonuna dek güveniyoruz.

Editör: TE Bilisim