Kuzey ve Güney Kıbrıs’tan ressamların “kayıplar “ ve “toplu mezarlar”la ilgili resimlerinden oluşan “Gerçeğin Rengi” adlı sergi, 15 Mart Cuma günü açılacak.

"İki Toplumlu Kayıp Yakınları ve Katliam ile Savaş Kurbanları İnsiyatifi Birlikte Başarabiliriz” örgütünün Nilgün Güney Atölyesi’yle birlikte bir araya getirdiği ressamların sekiz ay süren atölye çalışmalarının ardından hazırlanan sergi, saat 18.30’da Kıbrılsı Türk kayıp yakını Şerif Birşen ve Kıbrıslı Rum kayıp yakını Panayota Pavlu tarafından açılacak.

İki Toplumlu Kayıp Yakınları ve Katliam ile Savaş Kurbanları İnsiyatifi  “Birlikte Başarabiliriz”  örgütünün açıklamasına göre sergi, Lefkoşa’da ara bölgede Ledra Palace oteli yanındaki Goethe Enstitüsü sergi salonunda yer alacak ve 22 Mart Cuma gününe akdar hafta içi her gün sabah 11.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

“Gerçeğin Rengi” başlıklı sergi, Goethe Enstitüsü’nden sonra Kıbrıs’ın kuzeyinde ve güneyinde de çeşitli şehirlerde sergilenecek.

Sergide Adi Atassi, Aydan Lisaniler, Hrista Antoniu,  Deniz Tevfik,  Eda Gökçe,  Ferah Kaya, Gaia Zaccagni,  Mehtap Önem,  Nilgün Güney,  Simoni Symeonidu,  Sofia Hacıbaba ve  Zalihe Şakir’in eserleri yer alacak.

TOPLU MEZARLAR... KAYIP YAKINLARI.. KATLİAM KURBANLARININ TANIKLARI...

Açıklamaya göre, örgüt, Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum, Suriyeli Kıbrıslı ve İtalyan Kıbrıslı genç ressamları Nilgün Güney Resim Atölyesi’nde bir araya getirerek, bir dizi gönüllü atölye çalışması yürüttü.

Gazeteci Sevgül Uludağ ve ressam Nilgün Güney’in fasilite ettiği çalışmalar sırasında ressamlar, adanın her iki tarafındaki kayıp yakınlarını ve katliam kurbanlarının tanıklarını dinledi ve toplu mezar ve gömü yerlerini ziyaret etti.

Atölye çalışmalarına katılan sanatçılar, eserlerinin satışa sunulmayarak  “Birlikte Başarabiliriz” örgütüne bağışlanmasını da kararlaştırdılar.

Editör: TE Bilisim