Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Genel Sağlık Sigortası (GSS) üzerindeki çalışmalarının süratle devam ettiğini, sona yaklaşıldığını belirterek, 2016 yılından itibaren yürürlüğe koymayı hedeflediklerini vurguladı.

Gülle beraberindeki heyetle, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre ziyarette, bakanlıkla DAÜ arasındaki mevcut iyi ilişkiler ve işbirliğinin daha ileri bir safhaya taşınabilmesi için nelerin yapılabileceği görüşüldü.

Görüşmede konuşan Bakan Gülle, sağlık alanında kaliteli hizmet verebilme uğraşı içinde olduklarını belirterek, sağlığın tüm boyutlarıyla ele alınması gerektiğini kaydetti.

“GSS’DE SONA DOĞRU”

Genel Sağlık Sigortası (GSS) üzerindeki çalışmalarının süratle devam ettiğini ve sona yaklaşıldığını belirten Gülle, 2016 yılından itibaren yürürlüğe koymayı hedefledikleri GSS ile sağlık alanında ciddi bir açılım yaşanacağını kaydetti.

DAÜ ile iyi bir ilişkileri olduğunu da ifade eden Bakan Gülle, Ocak ayında hayata geçirmeye başladıkları “Kanser Kayıt ve Tarama Projesi”ne de atıfta bulunarak, bunun her iki kurum arasında var olan işbirliğinin bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

DAÜ ile sağlık alanında yeni projeleri hayata geçirmeyi planladıklarına da değinen Bakan Gülle, üretilecek yeni projelerle güzel sonuçlar elde edeceklerin inanç belirtti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, Sağlık Bakanlığı ve üniversitenin birçok projede işbirliği yaptığını anımsatarak, bir süre önce kanser konusunda başlatılan çalışmanın ardından, şimdi de mimarlık fakültesi ile çeşitli projelerde işbirliği yapılacağını belirtti. 
Editör: TE Bilisim