Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile Türkiye Cumhuriyeti (TC) Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ı ziyaret etti.

GÜLLE

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan bilgiye göre, ziyarette ilk konuşmayı yapan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlık alanında yeni bir sistem oluşturma amacıyla yürüttükleri çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Gülle, Genel Sağlık Sigortası Fonu Yasası’nın, sağlıkta yeniden yapılanmanın önemli bir bacağı olacağını ifade ederek, Türkiye’de sağlık alanında gerçekleştirilen dönüşümün başarısına dikkat çekti.

TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik’i, Genel Sağlık Sigortası konusundaki deneyimlerinden faydalanmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere KKTC’ye davet ettiklerini söyleyen Bakan Gülle, Hüseyin Çelik’in yoğun programına rağmen, kendilerini kırmayıp bu davetlerini kabul ettiğini ve dün KKTC’ye geldiğini kaydetti.

Gülle, “ Sayın Çelik’le 2 gün boyunca çok faydalı toplantılar yapıp fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye’nin sağlık alanında gerçekleştirdiği dönüşümün tecrübe edindik. Bu ilişkilerimiz devam edecek” dedi.

ÇELİK

Bakan Gülle’den sonra söz alan TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik de, Türkiye’de yaklaşık 10 yıldır yürütülen “sağlıkta dönüşüm projesi” hakkında bilgi verdi.

Sağlıkta dönüşüm projesinden önce Türkiye’de, verimsiz bir sistemin olduğunu anlatan Çelik, sağlıkta dönüşüm projesinde sağlanan başarının halkta büyük bir memnuniyet yarattığını ifade etti.

Sağlık hizmetinin sunumunda yakalanan kalitede çok ciddi aşamaların kat edildiğini de dile getiren Çelik, “Şu an Türkiye’de test edilmiş, sonuçları alınmış, memnuniyet düzeyi yüksek bir uygulama var” dedi.

Türkiye’de sağlıkta yaşanan dönüşümü, Uluslararası Örgütlerin de yakından izlediğini belirten Çelik, bu örgütlerin yaşanan değişimi bir “Türk Mucizesi” olarak nitelendirdiklerini kaydetti.

Çelik, sağlıkta KKTC’nin dokusuna uygun bir reformun hayata geçirilmesi için deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını da ifade etti.

MUNGAN

Maliye Bakanı Zeren Mungan da, Türkiye’de hem sağlık hem de sosyal güvenlik alanında büyük başarılar elde edildiğini belirterek, sağlık alanında Türkiye’de yakalanan başarının KKTC için bir şans olduğuna değindi. 
Editör: TE Bilisim