Gençlik Dairesi’nden yapılan açıklamada, sahne performanslarının yüzlerce genç tarafından izlendiği belirtildi.

Şölende sırasıyla Gençlik Dairesi Karma Halk Dansları Topluluğu, Nafiz Dölek, Dance Base, Eril Cambaz, Kuzeyin Uşakları, Ahmet Evan, YDÜ Dans Okulu ve Fikri Karayel sahne aldı. 

İskele’de dün uçurtma festivaliyle başlayan Gençlik Dairesi 8. Cumhuriyet Şöleni, bugün de katılımcı gençlerin dans gösterileri ve konserlerle sonladı.  

EROĞLU

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, etkinliğin başında yaptığı kısa konuşmasında bu yıl Cumhuriyet şöleninin formatını değiştirerek halk danslarının yanı sıra modern danslar ve konserlere yer verdiklerini söyledi.

İskele’de gerçekleşen uçurtma etkinliğinde de aynı yoğunluk ve coşkunun yaşandığını belirten Eroğlu, gençleri böylesine birlik ve sevgi dolu görmelerinin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. 

Ülkede çalışmalarını sürdüren genç yeteneklere yönelik bir şölen hazırladıklarını belirten Eroğlu, etkinlik alanını dolduran gençlere, öğretmenlerine, okul yönetimlerine ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na katkılarından dolayı teşekkür etti.

Etkinlik, yerli sanatçılar Ahmet Evan, Fikri Karayel, Nafiz Dölek ve Eril Cambaz’ın birlikte seslendirdikleri şarkıyla sona ererken, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu günün anısına dans grupları eğitmenlerine ve sanatçılara plaket takdim etti. 

Editör: TE Bilisim