Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, çevre bilinci konusunda tüm toplum olarak aynı anlayışla hareket edildiği taktirde çözülemeyecek sorun olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz Pazar günü Akdeniz Köyü sahilinde düzenlenen etkinlikte ATW’leri ile plaja gelip Çevre Dairesi tarafından para cezasına çarptırılan ve sahili temizlemeleri şartıyla cezaları Bakan Bakırcı tarafından affedilen gençler, bugün aynı plajın temizlenmesi için aileleri ile birlikte bir etkinlik düzenledi.Etkinliğe Bakan Bakırcı da katılarak destek verdi.
Etkinlik sonrası açıklama yapan Bakırcı, gençlere teşekkür ederek,onların sayesinde sahilin bir kez daha temizlemiş olduğunu söyledi.

Amaçlarının cezalandırmak değil toplumu bilinçlendirmek olduğunu vurgulayan Bakırcı,gençlerin bu bilince ulaştıklarına inandığını söyledi.

“Sağolsun aileleri de destek verdiler ve bugün bu güzel olayı gerçekleştirdik.Ben kendilerini suçlu görmüyorum haberleri yoktu belki.Bundan sonra daha dikkatli olacaklarına eminim” diyen Bakırcı,diğer yandan toplumun bilinçlenmesi adına da gençlerin bugün düzenledikleri etkinliğin büyük bir katkısı olduğunu düşündüklerini söyledi.
Bakırcı,çevre bilinci konusunda tüm toplumla birlikte aynı anlayış içerisinde haraket edildiği taktirde çözülemeyecek hiç bir sorun olmadığını belirtti.

Etkinliği organize eden gençlerden Cemre Paşa da yaptıkları olaydan büyük bir ders aldıklarını vurgulayarak bu vesileyle toplum nezdinde affedilmelerini sağladığı için Bakan Bakırcı’ya teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim