Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM), gençler için “MAGEM FEST” adı altında etkinlik düzenledi.

MAGEM’in Sakarya bölgesindeki tesislerinde gerçekleştirilen müzik ve dans festivali kapsamında Genç Yetenekler Klasik Rock Orkestrası, Melody Müzik Eğitim Merkezi Genç Orkestrası, Mağusa Kültür Derneği Dreams Dans ekibi, MAGEM Kangoo Jumps ekibi ve Golden Step Dans ekibi sahne aldı. MAGEM Fotoğrafçılık Kulübü’nün fotoğraflarının da sergisi yapıldı.

MAGEM’den yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp yaptığı açıklamada, “Gazimağusa Belediyesi’nin gençlere en çok önem veren belediye olduğunu” kaydetti.

Kayalp, MAGEM’in Kıbrıs adasının en büyük gençlik organizasyonu haline geldiğini ifade ederken, MAGEM’de 46 farklı dalda bin 400 gencin farklı alanlarda etkinlik yaptığına dikkat çekti.

Gazimağusa Belediyesi’nin amacının; gelecekte ülkeyi devralacak gençlerin özgüvenlerini geliştirmek ve yeteneklerini açığa çıkararak topluma yararlı birer birey olmalarını sağlamak olduğunu belirten Kayalp, bu bağlamda belediye olarak duyulan ilgi nedeniyle ikinci MAGEM binasını kısa süre sonra hayata geçirerek, bu hizmeti kentin bütününe daha aktif şekilde yayacaklarını açıkladı.

Oktay Kayalp, festivalin, gençlerin kendi alanlarında başarılı bir şekilde etkinlik yaptıklarının göstergesi olduğunu söyledi.

Kayalp, Gazimağusa Belediyesi olarak ilerleyen dönemlerde de gençlere yönelik projelere ağırlık vermeye devam edeceklerini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim