Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) “V. Liselerarası Müzik Festivali” 29 Nisan 2014 Salı günü, 09:30 – 16:00 saatleri arasında, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştiriliyor. V. Liselerararası Müzik Festivali’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin değişik bölgelerinden 9 lise müzik performanslarını sergilemek ve kaliteli zaman geçirmek için bir araya gelecek.

DAÜ V. Liselerarası Müzik Festivali’ne bu yıl KKTC liselerinden Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Erenköy Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Polatpaşa Lisesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Lapta Yavuzlar Lisesi ve Lefkoşa Türk Lisesi katılacak.


Prof. Dr. Halil Nadiri: “Gençlerimiz hem eğlenme hem de sosyalleşme şansına sahip olacaklar.”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan DAÜ Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri, “V. Liselerarası Müzik Festivali”nin amacının gençlerin sanata duydukları sevginin gelişmesini ve motivasyonlarının artmasını sağlamak olduğunu ifade ederek “Yoğun ders yılının sonuna doğru gelinirken gençlerimizin sınav baskı ve geriliminden uzaklaşıp güzel bir gün geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Bu etkinlikle yarışma ortamının yaratacağı baskı ve gerilimin dışında, kazanma – kaybetme kaygıları yaşamadan, “festival” ortamının sağlayacağı paylaşma, dayanışma, birlikte kaliteli zaman geçirme anlayışının güçleneceği bir atmosferi yaşamaları en büyük dileğimiz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Nadiri, lise öğrencilerinin “V. Liselerarası Müzik Festivali” kapsamında biraraya gelerek, hem eğlenme hem de sosyalleşme şansına sahip olacaklarına ve güzel bir gün geçireceklerine inandığını da kaydetti.

Yöresel Ezgiler
29 Nisan 2014 Salı günü, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda halka açık olarak yapılacak müzik festivali öğleden sonra saatlerine kadar devam edecek. Müzik grupları onar dakikalık süreyle biri yöresel ezgilerden oluşan iki şarkılık performanslarını sergileyecekler. İki şarkıdan birinin yöresel olmasının sebebi ise gençlerin yerel eserlerimize olan ilgilerini artırmak, genç nesil tarafından yerel eserlerin takibini ve anlaşılmasını sağlamak olarak açıklandı. Bu yıl beşinci kez düzenlenecek olan DAÜ Liselerarası Müzik Festivali kapsamında festival alanında yiyecek ve içecek standları da kurulacak, ayrıca DAÜ’ye bağlı akademik birimler de standlar açarak dileyen öğrencilere bölümleri hakkında bilgiler aktaracaklar.

Festival sonrası düzenlenecek tören ile festivale katılan liselere plaket takdim edilecek ve katılımcılara da sertifikaları dağıtılacak.


Editör: TE Bilisim