Gençlik Dairesi’nden verilen bilgiye göre, ödülünü alması ardından Bursa’daki temaslarını sürdüren Eroğlu, Bursa Rumeli Federasyonu’nun kuruluşu ve bina açılışının gerçekleştiği etkinliğe katıldı.

Bina açılışını, Rumeli Federasyon Başkanı Selim Yedikardeşler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyon Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, siyasi parti temsilcileri ve dernek yetkilileri birlikte gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, 14 dernekten oluşan Rumeli Federasyonu’nun kuruluşunda emeği olan başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Rumeli Federasyon Başkanı Selim Yedikardeşler ve katkısı olan herkesi kutladığını belirterek, “Bu gururu burada sizlerle birlikte yaşadığım için çok mutluyum, bu sevgi birlikteliği beni duygulandırdı” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan zorlukların, Balkan ülkelerinde yaşayan insanlarla benzerlik gösterdiğine işaret eden Eroğlu, “Kader birliği yaptığımız ülkelerle burada dostluk ve kardeşlik köprülerini kurmak çok önemlidir” şeklinde konuştu.

KKKTC’den gelen  Gençlik Dairesi Akdoğan Gençlik Merkezi’nin de bir haftalık sürede çok güzel dostluklar kurduğuna vurgu yapan Eroğlu, Anavatan Türkiye’nin sağladığı imkanların bu açılardan çok önemli olduğunu kaydetti.

Ülke olarak tanınmamışlığın üzüntüsünü özellikle gençlerin yaşadığını söyleyen Eroğlu, Anavatan Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu ve uluslararası etkinliklerde kapılarını kendilerine açtıklarını ifade etti.

Bursa NAKEM Derneği’nin açtığı kapı sayesinde gençlerin Müslüman Kardeşleriyle olduğunu ve dostluklar kurduğunu ifade eden Eroğlu, kendisinin de bu vesileyle Bursa’ya geldiğini, gerek belediye başkanı, gerekse diğer tüm yetkililerle kurulan köprüler ve gönül birlikteliğinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün sloganının da “Sevgi Birbirimize Barış Hepimize” olduğunu belirten Eroğlu, sevginin olduğu yerde başarının olacağını ve ihanetin yer almayacağını kaydetti.

Eroğlu, Bursa’da da sevgi anlayışıyla hareket eden tüm derneklerin federasyon çatısı altında toplanmasının sevgi ve barış birlikteliğinin göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim