BRT’de yayınlanan Birinci Boyut programına katılan Halkın Partisi (HP) Milletvekili Mesut Genç hükümet ortaklarından yeterince destek bulamadığını açıkladı.

Genç, “Meclis İç Tüzük Değişikliği’ni HP olarak 21 Kasım 2018 tarihinde Meclis Başkanlığı’na sunmuştuk. O günden bugüne AD-HOC Komite kuruldu. Bugüne kadar sadece iki görüşme ve de koalisyon ortaklarımızla yapmış olduğumuz bir toplantıyı da değerlendirdiğimiz zaman pek de iç açıcı noktada değiliz. Yapmış olduğumuz değişikliklere gerekli desteği alamadık.Nedenin de muhalefetin dayandığı başka etkenler var tabii ki koalisyon ortaklarımız da onların yolunda gidip bir takım demeçler veriyorlar. Özellikle 4 konu üzerinde duruyorum. Birincisi Nisap; ikincisi Komiteler ve yasa tasarılarının birinci görüşmelerindeki konuşma süreleri; üçüncüsü devamsızlık halinde milletvekillerine yapılacak yaptırım ve dördüncüsü de 62. Maddedir. Bu 4 ana madde üzerinde şuana kadar ne muhalefetten ne de ortaklarımızdan olumlu görüş alamıyoruz. Hükümet ortaklarımızla ortak noktada buluşamayabiliriz. Ciddi anlamda özellikle izinsiz ve özürsüz halde devamsızlıkta para cezası kesilmesine hiç bir şekilde yanaşmıyorlar. Benim de en fazla istediğim budur. Kendilerine de söyledim diğer bütün maddeleri çıkaralım sadece bu maddeyi koyalım dedim ama onlar tam tersi para cezası kesilemiyor diyorlar”.dedi

Halkın Partisi olarak bazı konularda rahatsızlıkları olduğunu da dile getiren Mesut Genç, “Hem HP olarak hem de hükumeti kurduğumuz zaman halka vermiş olduğumuz sözler var. Kamu vicdanında da yer eden sürekli sıkıntı olan bir takım noktalar var. Hükümet programında da yer alan “Nerden Buldun Yasası” 5-6 aydır komitede ama henüz daha somut bir adım atılmadı. Bizim ivediliğimiz o dur. Ama biliyorsunuz ki esas ivediliği olan yasaların yerine farklı ivediliği olmayan yasa tasarıları gündeme alınıyor. Örneğin “Vicdani Ret”, “Kürtaj” gibi bu defa da ne oluyor algıyı farklı yere çekiyorlar. Ama önceliğimiz bunlar değil. Belki bu yasa tasarıları kendileri için önceliklidir ama toplum nezdinde halk nezdinde kamu reformu, belediyeler reformu önceliklidir” dedi.

Editör: TE Bilisim