Ülkede mal sınıflarına göre yer alan markalar, Resmi Gazetede ilan edildi.

“Tescil Öncesi İlan Olunan Müracaatlar” başlığı altında ilan edilen markalardan herhangi birinin tesciline itiraz için haklı nedenleri olan bir kimse, ilanın yayınlandığı Resmi Gazete tarihinden itibaren 2 ay içinde Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi’ne itiraz bildirimi verebilecek.

Konuyla ilgili detaylı bilgiler 27 Eylül tarihli Resmi Gazeteden elde edilebilecek.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE İŞYERİ KURMA KREDİSİ

Bakanlar Kurulu, 31 yaşından gün almamış genç girişimci küçük esnaf ve sanatkarları desteklemek amacıyla işyeri kuracak veya işyerini genişletecek gençlere, Kıbrıs Vakıflar Bankası aracılığıyla düşük faizle faiz iadeli kredi kullandırılmasına karar verdi.

Kredi limiti azami 80 bin TL olacak. Kredi ilk 3 ay ödemesiz olup 48 ay vadeli olarak kullandırılacak.

BELEDİYELERİN İÇME SUYU (DEĞİŞİKLİK) TÜZÜKLERİ YAYINLANDI

Bakanlar Kurulu, Lefkoşa, Gazimağusa, Güzelyurt, İskele, Akdoğan, Dipkarpaz, Yeni Erenköy, Tatlısu, Yeniboğaziçi, Alsancak, Büyükkonuk, Beyarmudu, Vadili, Değirmenlik, Geçitkale, Mehmetçik ve Paşaköy Belediyelerinin İçme Suyu (Değişiklik) Tüzüklerini onaylayarak Resmi Gazetede yayınladı.  

KKTC NEW YORK TEMSİLCİSİNİN GÖREV SÜRESİ UZATILDI

Bakanlar Kurulu, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana’nın görev süresinin 30 Kasım 2017 tarihine kadar uzatılmasına karar verdi.

TURİZM BAKANLIĞI TURİZME YAKLAŞIK 85 BİN EURO KATKI ÖDEMESİ YAPTI

Bakanlar Kurulu, KKTC turizminin geliştirilmesi ve tanıtımı amacıyla Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından çeşitli kurum veya tüzel kişilere, 84 bin 444 Euro tutarında katkı ödemesi yapılmasına karar verdi.

Editör: TE Bilisim