Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, yapı malzemeleri ve teknikleriyle ilgili güncel bilgiler ve piyasadaki gelişmeleri yakından takip etmek amacıyla 38. Yapı Fuarı’na ziyaret gerçekleştirdi.
GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, İç Mimarlık bölüm başkanı Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve Mimarlık bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Yardımcı, Mimarlık ve İç Mimarlık öğrencileriyle birlikte yapı fuarının yanısıra İstanbul’daki sanat ve mimariyle ilgili sergileri de ziyaret ettiler.
Ziyaretin oldukça yararlı geçtiğini belirten GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, öğrencilerin özellikle yapı malzemelerinde meydana gelen gelişmeleri yerinde görme fırsatı bulduklarını, mimarideki gelişmelerin yakından takip edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, dünyanın en büyük beş yapı fuarından biri olan ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı olma özelliği taşıyan "38. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul" her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen binlerce davetliyi ağırlıyor.
 
Editör: TE Bilisim