Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Karpaz bölgesi ve halkının kalkınması ve gelişimi için geçtiğimiz akademik yılda temelini attığı Karpaz Yaşam Kampüsü inşaat ı tüm hızıyla devam ediyor.
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve beraberindeki heyet Karpaz Yaşam Kampüsü inşaat alanında incelemelerde bulunurken, Akpınar süreç ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Karpazın Geleceği GAÜ İle Şekilleniyor”
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Karpaz Yaşam Kampüsü inşaat alanında yaptığı açıklamada klasik kampüs yapısı dışında farklı bir statüde kurulacak olan kampüsün sosyal yaşam odaklı olacağını ifade ederek Karpaz’ın geleceğinin GAÜ ile şekillenmeye başladığını vurguladı.
Akpınar açıklamalarının devamında şunları söyledi:
“Karpaz Yaşam Kampüsü bünyesinde inşaatlar başlamış durumda. Bir sonraki öğretim yılında eğitime başlıyoruz. Özellikle Mimarlık fakültesi bu yönde oldukça iddalı ve aynı zamanda da heyecanlı. İlk 100 öğrencimiz Karpaz Yaşam Kampüsünde “Urban Design Bölümü” ile eğitime başlıyor. Sürecin bu denli tarafımızdan sürüklenmiş olması bu yıl ve bir sonraki yıl gerçek anlamda hem farklı kültürel olgunun yavaş yavaş olgunlaşacağı hem de bir çok insanın bizim dünyamızda çok ütopik baktığı Karpaz gibi uzak bir yerde olmaz dedikleri veya öğrencinin herhangi bir şekilde memnun olmayacağı, bir takım sosyal alanların olmadığı, yaşamın olmadığı bir bölge olarak nitelendirdikleri GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü tüm yönleri ile gerçek anlamda hayat bulmuş olacak. Dipkarpaz’ı önümüzdeki yıllarda oldukça güzel günler beklediğini söyleyebilirim” dedi.

Açıklamasının devamında Akpınar ayrıca Karpaz Yaşam Kampüsü içerisinde Karpaz ruhunu, dokunulmamış çevresiyle birlikte flora ve faunasını koruyacak yapı tasarımlarının uygulanacağına işaret ederken, GAÜ’nün ortaya koyduğu vizyon ve gelişim stratejisi doğrultusunda tasarlanan ve uygulanacak yapıların dünya mimarlık tarihi içerisinde sayılı örneklerden biri olacağına dikkat çekti.

Eko-köy ve Çevre Enstitüleri Kurulacak
Karpaz 'da kurulacak Kampüs, Eko Köy ile çevre araştırmalarının yapılacağı Enstitülerin doğal alanı zedelememesi, aksine oradaki doğal yaşamı zenginleştirmesi için alanın dokusunun incelendiğini ve potansiyel görüşlerin akademik yıl içerisinde

uzmanlarca değerlendiriliğini hatırlatan Akpınar, bölgenin sosyolojik ve doğal yapısı ile uyumlu ve sürdürülebilir çevre ve kültür prensibi ile Karpaz Yaşam Kampüsünün Karpaz yarımadasının doğası ve kültürü ile birlikte ekonomik olarak da gelişmesi için GAÜ’nün ortaya koyduğu bilimsel çalışmaların merkezi olacağını sözlerine ekleyerek Karpaz Yaşam Kampüsü sürecinin tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim