Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) mecliste oybirliği ile onaylanan geciken borçların yeniden yapılandırılması ve tahsili ile ilgili yasanın ileri doğru atılmış ancak yetersiz bir adım olduğunu savundu.

BKP Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan, esas yapılması gerekenin on binlerce insanı mağdur eden birleşik faiz ve faize faiz uygulamasının kaldırılması ve çağdaş bir faiz yasasının çıkarılması olduğunu kaydetti.

Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada, yüksek faiz ve mazbata sorununun çıkan yasa ile tamamen ortadan kalkmayacağını, ancak daha öncesine göre daha iyi bir düzenleme olduğunu belirterek, Barolar Birliği’nin mazbata ve faiz sorunlarının çözümü ile ilgili bu kadar tutucu davranmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“İnsanların borçlarını ödeyemedikleri için hapsedilmeleri kabul edilmez ve çağdışı bir uygulamadır” ifadelerine yer veren Korkmazhan,  dolandırıcılar ile sıradan vatandaşları ayıracak hukuki düzenlemelerin de yapılması gerektiğini belirtti.

Korkmazhan, bankaları ve faizleri denetim altına alacak ve faizin anaparayı hiçbir zaman geçemeyeceği yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep etti.

Birleşik faiz ve faizden faiz uygulamasının ülkedeki mafyalaşmanın ve tefeciliğinde en büyük nedeni olduğunu iddia eden Korkmazhan, “Ülkede tefeciliğin serbest olduğunu, bankaların önemli bir bölümünün bankacılık değil, tefecilik yaptığını, devletin ise tefecileri ve tefecilik yapan bankaları koruyup kolladığını” ileri sürdü.

Editör: TE Bilisim