İşgal altında bağımsız irade, halk iradesi ve bunların yansıması olan seçilmiş bir hükümet olamayacağına, işgalin demokrasisi olamayacağına KSP olarak bir kez daha vurgu yapmayı görev biliriz.
Kuzey Kıbrıs halkı bu sahte demokrasi gösterileriyle aldatılmaktadır. Üstelik bazı çevreler iki ay bile surmeyecek olan bu yeni işbirlikçi hükümete büyük umutlar da yüklemektedirler. Bu hükümetten hiçbirşey olmaz. Bu hükümetin başının bir kadın olması da ülkemizi daha demokratik yapmaz. Bu, kadın haklarının geliştirilmesi değil aslında kadına, özellikle emekci kadına bir hakarettir. Kadınımızın sadece böyle işe yaramaz, bir işbirlikçi hükümette ancak angaryacılık
yapmaya layık olduğunu düşünenlerin kadınlarımızla dalga geçmesinden başka bir anlamı yoktur.
Türk işgal kuvvetleri Kuzey Kıbrs'tan derhal çekilmeli, temsili demokrasiye son verilerek halkın doğrudan karar alma mekanizmalarına katılarak gerçek halk demokrasisinin ugulanacağı bir yapılanmaya gidilmelidir. Bunun ön şartı da tüm halk güçlerinin emperyalist boyunduruğa ve işgale karşı olan tüm güçlerin, güçbirliği yaparak, ve her konuda doğrudan demokratik kararlar alarak mücadeleyi yukseltmesi ve iktidari ele geçirmesidir.
Bu mücadele, seçimler üzerinden olabileceği gibi seçim sathi dışında da yürütülebilecek bir mücadeledir.
Ülkemizde bağımsızlık , demokrasi, barış ve adanın yeniden bütünleşmesi ancak doğrudan demokratik mücadele yöntemleriyle ve doğrudan demokratik bir halk iktidarının elde edilmesiyle mümkün olacaktır.
Geçici hükümet bir hiçtir!
Geçici hükümet işgali gizlemenin bir aracıdır.
Geçici hükümet bu ülkede gerçek demokrasinin olmadığını gizlemenin bir aracıdır.
Geçici hükümet işgal rejimini bize demokratik rejim diye yutturmak isteyen düzen partilerinin bir
oyunudur.
Bu oyuna gelmeyelim!
Yıkılsın işgal düzeni!

Yaşasın Doğrudan Demokratik Kıbrıs!
Kıbrıs Sosyalist Partisi 
Editör: TE Bilisim