Kent genelinde gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin insan sağlığı açısından herhangi bir risk taşımadan faaliyet sürdürmesi ve gerekli hijyen koşullarına sahip olması için düzenli olarak kontrol edilen işyerlerinde, denetimler çerçevesinde sağlık kartları ve işletme izinleri de kontrol ediliyor. Sağlık ve zabıta biriminden oluşan ekiplerin yaptığı denetimlerde, hijyenik şartlara daha çok dikkat edilmesi ve hem işletme izni hem de sağlık kartlarının düzenli olarak çıkarmaları için bazı işyerleri uyarıldı. Yeni haftada yapılacak denetimlere gıda üretimi yapan diğer işletmeler de dahil edilecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp yaptığı açıklamada, özellikle gıda üretimi yapan işyerlerinin sağlık yönünden gerektiği gibi olmasının son derece önemli olduğunu kaydeden Kayalp, gerekli belgelerin denetiminin insan sağlığının korunması için son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kayalp, yapılan denetimlerde şartları uygun olmayan işyerlerine ekiplerin yaptığı müdahalenin son derece gerekli bir uygulama olduğunu, kent genelini kapsayan kontrollerin sağlık denetim sürecinin bir parçası olarak devam ettiğini, her şeyden daha fazla önem verdikleri insan sağlığına tehdit oluşturabilecek şartlara geçit verilmeyeceğini kaydetti.



 
Editör: TE Bilisim