Gazimağusa Belediyesi ile Kıbrıs Türk Eğitim Sevdalıları(KESDER) işbirliğinde, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda “Çocuk deyip geçme” isimli konferans düzenlendi.

Gazimağusa Belediyesinden verilen bilgiye göre, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter etkinlikteki konuşmasında, sunum sayesinde anne ve babaların çocukları farklı bakış açısıyla öğrenme şansı yakaladığını, belediye olarak benzer etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Yaptığı sunumda Fatih Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Aile Danışmanı Pedagog Dr. Adem Güneş öğrenmenin duygusal ve ruhsal bir süreç olduğunu, öğrenme sürecinde kaygı olması durumunda öğrenmenin başarısız olduğunu anlattı.

Güneş, eğer öğretmen sert ve kızgın bir tutum takınırsa, ruhsal olarak çocukların bu durumdan uzaklaştığını, aynı zamanda bilgilerin de uzaklaştığını belirtti.

Tüm insan davranışlarının kökeninin duygular olduğunu, anne-babaların çocuklarının agresif ve hiperaktif olmasından ve tırnak yemelerinden şikâyet ettiğini, bunların bir sinyal olduğunu, duygusal davranışın kökeni bulunmadıkça sorunun çözülmeyeceğini belirtti. 
Editör: TE Bilisim