Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği’nin (MKD) ortaklaşa düzenlediği Gazimağusa Çocuk festivali 21 yaşında…

Bu yıl 25 Mart- 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 21. Gazimağusa Çocuk Festivali’nin programı Gazimağusa Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Festival, 25 Mart’ta bu yıl 17’incisi düzenlenen  Mektup Yazma Yarışması ile başlayacak. Festival çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Tiyatrosu gösteri sunacak.  Bu yıl ilk kez, tarihi eserleri tanıtmak amacıyla “Tarih Avcıları” isimli etkinlik düzenleyecek.

KAYALP

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri işbirliğinde  en uzun  süreli ve istikrarlı işbirliğini gerçekleştirerek 21 yıldır çocuk festivali düzenlediklerini söyledi.
Kayalp festival ile çocukların okul dışındaki eğitimlerine, kişiliklerinin ve becerilerinin gelişmesine katkı koymayı amaçladıklarını ifade etti.
Festivalin her yıl artan bir katlımla gerçekleştiğini söyleyen Kayalp, “Çocukların üçüncü eğitim organizasyonu olarak da ele alınan festivalde çocukların yeteneklerini açığa çıkarmaları için önemli etkinlikler yapıyoruz” dedi.

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Esen Beyköylü, festival programıyla ilgili detaylı bilgi verirken, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Sermin İyican da, festivalin gerçekleşmesine katkı koyan tüm taraflara teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim