Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Başkanı Hüseyin Güven, basına yönelik saldırıların azalacağı yerde artma eğilimi içine girdiğine dikkati çekerek, bu konuda ciddi önlemlerin kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

Hüseyin Güven bugün yaptığı açıklamada, Gönyeli’de çöken bir inşaatla ilgili haber yapmak üzere olay yerine giden basın mensuplarına sözlü ve fiziki saldırıda bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

“Gazetecilere saldırmak moda haline geldi” diyen Hüseyin Güven, bugünkü olayda Kanal SİM kameramanı Erdal Darbaz, Yenidüzen muhabiri Didem Menteş ve Afrika muhabiri Mustafa Erkan’ın saldırıya uğradığını ve polise gerekli şikayetlerin yapıldığını bildirdi.

“Bir inşaatın çökmesi elbette haberdir ve bunu kamuoyuna duyurma görevi basınındır” diyen Hüseyin Güven, basın mensuplarına yönelen saldırıların aslında halkın haber alma özgürlüğüne darbe olduğunu vurguladı.

KTGB Başkanı Güven, görevi halkı bilgilendirmek olan gazetecilerin başına sıklıkla gelen saldırı olayları karşısında polisin önlem almasının yanısıra, bu tür olaylara karışanlara verilecek cezanın artırılması konusunda meclise de görev düştüğünü kaydetti.

Güven, saldırıya uğrayan basın mensuplarına geçmiş olsun dileklerini iletirken, bu tür olayların son bulması için yetkilileri bir kez daha göreve çağırdı.
BASIN-SEN
Basın-Sen Genel Sekreteri Canana Onurer zor şartlar altında tek gayesi halka doğru bilgiyi ulaştırmak olan basın mensuplarına gerçekleştirilen saldırıların bitmediğini kaydetti ve bugünkü saldırıyı kınadı.

Onurer, bugün öğle saatlerinde bina çökme olayıyla ilgili haber yapmak isteyen muhabirlerin inşaatta bulunan işçiler ve müteahhidin oğlu tarafından saldırıya uğradığını bildirdi.

Onurer, Yenidüzen Gazetesi'nden 2 muhabir ve Afrika Gazetesi'nden de bir muhabirin uğradığı saldırıda 1 fotoğraf makinesinin kırıldığını, bazı basın mensuplarının sözlü taciz ve fiziksel şiddete maruz kaldığını kaydetti.

Polis güçlerinin olaya gerekli hassasiyeti göstermesini beklediklerini kaydeden Onurer, basın mensuplarına saldıranların ve bu fırsatı yaratanların gerekli cezaya çarptırılmasını istedi.

Onurer saldırılardan dolayı mağdur basın mensuplarına “geçmiş olsun” mesajını da iletti.
Editör: TE Bilisim