KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (EROİN) TASARRUFU (GELİŞME)
02.10.2016 tarihli basın bülteninde, uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu suçundan tutuklu olarak bulunan T.Y.(E-30)’nin aracında polis tarafından yapılan aramada, yaklaşık 100 miligram ağırlığında “eroin” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve aynı meselede tutuklu olarak bulunan M.U.(E-37)'nun tasarrufunda ise yaklaşık 15 gram “kokain” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır.
Mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada olayla bağlantısı olduğuna inanılan N.Ü.(E-39)’nün Gayretköy’deki ikametgahında polis tarafından yapılan aramada; yaklaşık 2 gram ağırlığında “eroin” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerinde eroin türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas terazi ile bir adet naylon poşet ve yeşil reçeteye tabi 10 adet “suboxone” marka hap bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (SENTETİK CANNABİNOİD) TASARRUFU
04.10.2016 tarihinde, saat 20:30 sırlarında, yapım aşamasında olan Güzelyurt-Lefke çevre yolu üzerinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda; E.S.(E-36), daha önceden kendiisnin alması için oraya bırakılan yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi aldığı sırada suçüstü tespit edilmiştir.
Akabinde adı edilenin Güzelyurt’taki ikametgahında yapılan aramada ise 0.5 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan A.T.(E-35) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
Editör: TE Bilisim