KENTSEL TARIM ANA TEMASI ALTINDA MİMARİDE YENİ GELİŞMELERİN İRDELENECEĞİ GAÜ MİMARLIK YAZ OKULUNA AVRUPA PARLAMENTOSU, SUPİNO BELEDİYESİ, İTALYA MİMARLAR ODASI YANINDA İTALYA'NIN BİRÇOK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜİ DESTEK VERİYOR.


GAÜ'nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve dünya mimarlık otoriteleri ve mimarlık öğrencilerini buluşturan İtalya Mimarlık Yaz okulunun üçüncüsü başlıyor.
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi ve İtalya Mimarlar Odası işbirliğinde İtalya'nın Supino kentinde bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan uluslararası mimarlık yaz okulu Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılarından Luisa Morgantini, Supino belediye Başkanı, İtalya Mimarlar Odası Frozinone bölgesi başkanı ve uluslararası akademik kadro ve öğrencilerin katılımyla açılıyor.

GAÜ Mimarlık Yaz Okulu boyunca GAÜ öğrencileri ve diğer üniversite öğrencileri mimarlık otoritelerinin katılacağı mimarlık ve yeni gelişmeler yanında Kentsel Tarım ana temalı çeşitli seminer, konferans ve atölye çalışmalarına katılacak.

Avrupa Parlamentosu , Supino Belediyesi ve İtalya Mimarlar Odası Yanında İtalya'nın Önde Gelen Sivi Toplum Örgütleri Destek Veriyor

Londra NG Mimarlık, Supino Agriturizm, Lazio Arkeoloji Derneği, Alcide Servi Enstitüsü, Nova Arcadia, Uluslararası Kent Planlama Derneği, Arkeolojik Peyzaj Tasarlama, Çankaya Üniversitesi ve Frosinone Sanat Akademisi'nin ortak katılımı ile Supino kent meydanında açılacak olan üçüncü uluslararası mimarlık yaz okulu Kentsel Tarım konusunda çeşitli oturumlar düzenlenecek.

Girne Amerikan Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili, Doç. Dr. Hossein Sadri, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, öğretim görevlileri Hassina Nafa ve Kim Bennet ile Mimarlık ve İç mimarlık bölümlerinden 11 öğrencinin Kuzey Kıbrıs ve GAÜ'yü temsilen katılacağı Mimarlık Yaz okulu çalışmaları 24 Ağustos 2014tarihinde Supino kent meydanında sergilenerek dünya mimarlık literatürüne girecek bir kitapta toplanacak. GAÜ İtalya Mimarlık Yaz Okuluna Avrupa Parlamentosu, Supino Belediyesi, İtalya Mimarkar Odası, Lazio Arkeoloji Derneği yanında Mimarlık alanında İtalya'nın önde gelen Sivil Toplum Örgütleri destek veriyor.

Doç. Dr. Sadri: "Öğrenci Gelişimi Yanında Ülke Tanıtımına Önemli Katkılar Yapan Yaz Okulu İle Geleeğin Mimarlık Kanaat Önderlerini Yetiştiriyoruz."


Konuyla ilgili açıklama yapan GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili, Doç. Dr. Hossein Sadri, GAÜ İtalya Mimarlık Yaz Okulu'nun bu yıl üçüncüsünün gerçekleşeceğini belirterek GAÜ'nün uluslararası konferanslar yanında düzenlediği uluslararası yaz okulları ile de kıtalararası eğitimine devam ettiğini ifade etti.

GAÜ İtalya Mimarlık Yaz Okulu'nun öğrenci gelişimi yanında ülke tanıtımına da önemli katkılar yaptığına işaret eden Sadri, hedeflerinin geleceğin mimarlık kanaat önderlerini yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki yıllar içerisinde düzenlenecek diğer yaz okullarına Kuzey Kıbrıs'tan mimarlık dernek, kurum ve kuruluşlarının da katılımı için girişimlerde bulunulacağını da sözlerine ekleyen Sadri, Kıbrıs'ın kültürel mirası ve mimarisinin yaz okuluna katılan uluslararası mimarlık öğrenciler ve bilim insanlarına tanıtılmasının Kuzey Kıbrıs'ı mimarlık tartışmaları boyutunda çekim merkezi yapacağının altını çizdi.

 
Editör: TE Bilisim