GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Başkanlık Ofisinde gerçekleşen Anlaşmaya, GAÜ adına, Kurucu Retörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün katılırken, “Eğitim ve Başarı” programının yapımcı ve sunucusu Ece Karaboncuk ile “Eğitim ve Yaşam” programının yapımcı ve sunucusu Müge Arda katıldı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, üniversite tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte Türkiye’nin en çok izlenen eğitim programlarından olan “Eğitim ve Başarı” ve “Eğitim ve Yaşam” programlarının yapımcıları ve sunucuları olan Ece Karaboncuk ve Müge Arda ile imzalanan anlaşma dahilinde, kendileri tarafından hazırlanan ve eğitim sistemiyle tercihler konusunda önemli referans adreslerinden biri olacak yepyeni bir site için reklam ve işbirliği planlandığı, bu kapsamda sitede üniversitenin yeni nesil araçlarla görünürlülüğüne yer verileceği ifade edildi.

Anlaşma töreninde açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, gerçekleştirilen anlşama ile Türk eğitim sistemine ve üniversite adayı öğrencilere yönelik ellerinden gelen tüm desteği ve yardımı sunmak konusunda işin ehli isimlerle işbirliği yapmak ve danışmanlık almaktan mutlu oldularını belirterek, anlaşmanın herkes için faydalı olmasını temenni etti.

Ece Karaboncuk Kimdir?
Ece Karaboncuk, ODTÜ aldığı Fizik eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi’nde İletişim okudu. Halen Sakarya Üniversitesi Eğitim Enstitüsü, Eğitim Programları Geliştirme ve Öğretim Programında Yüksek Lisanas eğitimi almakta.
Halkla ilişkiler, reklamcılık ve iletişim alanlarındaki deneyimine ek olarak son 10 yıldır gönül verdiği “eğitim” başlığında değişik kanallarda programlar hazırlıyor ve sunuyor. Eğitiminde söylenecek çok söz olduğunu her alanda dile getiren Ece Karaboncuk, özellikle sınavlara hazırlanan pek çok gençle hem sosyal medyada hem de okullarda buluşup, özellikle sınavlar, meslek seçimi, yaşam boyu öğrenme konularında onlara rehberlik etmekte ve soruları cevaplamakta.
Dünyada ve Türkiye’de eğitim, başarı ve anlamı, çocuk yetiştime, okul öncesi eğitim, teknoloji, öğretmenlerin dünyası, sınavlar ve tercihler başlığında sosyal medyada ve kişisel bloğunda da görüşlerini paylaşan Ece Karaboncuk, önümüzdeki günlerde CNN Türk ekranlarında yayınlarına devam edecek “Eğitim ve Başarı” programıyla eğitim gündemini ekranlara taşımayı sürdürecek.

Müge Arda Kimdir ?
İki çocuk annesi olan Müge Arda, kendi deyimiyle “Çocuklarının okul stresi ile baş ederken” girdiği eğitim camiasındaki çalışmalarını 10 yıldır aralıksız sürdürmektedir. Televizyon dünyasındaki sayısız tecrübesine ek olarak sırasıyla SkyTürk’te, TV8’de ve Haber Türk’te eğitim başlığında programlar hazırlayıp sunan Müge Arda önümüzdeki günlerde TGRT Haber bünyesinde yayınlanacak “Eğitim ve Yaşam” programında eğitim gündemini konuşmaya devam edecektir. Müge Arda hem televizyon hem de eğitim alanlarındaki başarısı, birikimi, çok yönlülüğü ve enerjisinin yanında ışıltısı ve güzelliği ile de dikkat çekmektedir. Müge Arda tüm bu nitelikleriyle eğitim alanında hayata geçecek pek çok yeni projede imzası olacak önemli bir isimdir.
 
Editör: TE Bilisim