Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Aytaç Dilek, “Topluma Hizmet Uygulamaları” kapsamında son 3 yıl içinde birçok proje yürüttüklerini söyledi. Katıldığı TV programında konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Dilek, “Yerel sorunlara karşı duyarlı bireyler yetiştirerek, aktif problem çözme becerisi, toplumla birlikte işbirliği yapabilme ve yaratıcılık becerisini başta çocuklar olmak üzere tüm bireylerde geliştirmeyi amaçladık” dedi. “Güçlü toplum, mutlu bireyler” “Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında son 3 yıl içinde toplumun hemen hemen bütün kesimleriyle projeler yürüttük ve yürütmeye devam ediyoruz” diye konuşan Dilek, şöyle konuştu: “Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin amacı, öğrencinin toplumsal sorumluluk bilincini arttırmak, toplumsal sorunların çözümünde aktif rol almasını sağlamak, toplumsal gerçekliklere ait farkındalığını geliştirmek, toplum ile işbirliği, dayanışma ve iletişim içinde olmasını sağlamak ve özdeğerlendirme becerisini geliştirmektir. Ayrıca bu dersle birlikte Yerel sorunlara karşı duyarlı bireyler yetiştirerek, aktif problem çözme becerisi, toplumla birlikte işbirliği yapabilme ve yaratıcılık becerisini başta çocuklar olmak üzere kullanabilmek amaçlanmaktadır.”

Kamusal yararın önemi Topluma hizmet ve kamusal yararı göz önünde bulundurduklarını anlatan Dilek, her yıl çeşitli etkinliklerle akademik birikimi özelde Girne halkı genelde ise Kıbrıs Türk toplumu ile düzenlenen etkinlikler, konferanslar ve seminerlerde paylaştıklarını anlattı. Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nün Kıbrıs’taki Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere Anaokullarıyla birlikte öğrencilerin teorikte öğrendiği bilgileri uygulamaya aktarmaları için çalıştıklarını belirten Dilek, şöyle dedi: “S.O.S. Çocuk Köyü, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Kanser Hastaları Yardım Derneği, Okullarda Oyun Çizim Projesi, Sesli Kitap Projesi ve Kermes Projesiyle birlikte birçok proje uygulayacağız. GAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği olarak çocuklar başta olmak üzere toplumun bütün kesimleri için 4 yıldır proje yürütüyoruz, bundan sonra da yürütmeye devam edeceğiz”

Ana sınıflarda yenileme Yenilenen ana sınıflar fiziksel ortamının çocukların gelişimlerine uygun olmadığının tespit edilerek öncelikle fiziksel ortam konusunda çocukların gelişimlerine uygun bir şekilde yeniden yapılandırmaya gittiklerini söyleyen Dilek, “Sınıflar çocukların öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere materyaller ile donatıldı. Yeni sınıf ortamı ve materyallerle karşılaşan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Bölüm olarak anasınıfının bütün ihtiyaçlarını öğrenciler Girne halkıyla birlikte işbirliği yaparak karşıladılar. Toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yapılan çalışma sayesinde toplumu bu konuda bilinçlendirmek ve okulların toplumun aynası oldu fikrinden hareketle bu çalışma bölüm tarafından ortaya konuldu. Çalışmalarımızda ana düşüncemiz olan Güçlü Toplum Mutlu Bireyler sloganıyla her yıl çalışmalarımız katlanarak artmakta ve artmaya devam edecektir.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim