"Mücadele Eden Mekan ve Sorumlu Mimarlık: Gerçekleştirmek ve Düşünmek" temalı uluslararası mimarlık yaz okulu İtalya'nın Supnio kentinde sona erdi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi, İtalya Mimarlar Odası, Supnio Belediyesi ve İtalya Barış Derneği'nin işbirliği ile bu yıl ikincisi "Mücadele Eden Mekan ve Sorumlu Mimarlık: Gerçekleştirmek ve Düşünmek" teması ile bu yıl ikincisi düzenlenen uluslararası mimarlık yaz okulu bünyesinde ayrıca Girne Amerikan Üniversitesi, Oxford Brokkes Üniversitesi, Venedik Üniversitesi ve Roma Üniversitesi ve ayrıca Mimarlar Derneğinin katılımıyla uluslararası mimarlık semineri de gerçekleşti.

“GAÜ’den Öğrenci Gelişimi Yanında Ülke Tanıtımına da Önemli Katkı”

Konuyla ilgili GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yapılan açıklamada GAÜ’nün Avrupa Birliği Uluslararası Mimarlık yaz okulu kurucu üyesi olduğu belirtilerek ülke üniversitelerinden sadece GAÜ’nün yer aldığı yaz okuluna mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinin Dekan vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ile İç Mimarlık bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri başkanlığında katıldığı ifade edildi.

Yaz okulu bünyesindeki eğitim ve atölye çalışmalarının GAÜ öğrencilerinin gelişimine önemli katkılar yaptığını ve eğitimlerini ülke dışına taşıyarak mimarlık alanında geleceğin kanaat önderleri olarak uluslararası meslektaşları ile birlikte eğitim görmelerinin kariyerlerine güç kattığına dikkat çekilen açıklamada ayrıca yaz okulu süresinde Kuzey Kıbrıs mimarisi ve kentlerinden kesitlerinde sunularak ülke mimarisinin “Mücadele Eden Mekan ve Sorumlu Mimarlık” teması çerçevesinde irdelendiği belirtildi.

“Kuzey Kıbrıs Mimarisi ve Kentleri Geleceğin Mimarlık Kanaat Önderlerine Anlatıldı”
Uluslararası Yaz okulu kapsamında günümüz ve modern dünyanın mimarlık alanı sorunlarına yeni çözümler arayışı amacı ile Supino kenti özelinde kent sakinleriyle birlikte katılımcı yöntemler kullanılarak insana ve çevreye karşı sorumlu çözümler üretilmeye çalışıldığının ve GAÜ öğrencilerinin önemli çalışmalara imza attığının belirtildiği açıklamada haritalama teknikleri, tasarım etüdleri ve sunum yöntemleri üzerinde çevreye saygılı çözüm önerilerinin geliştirildiği ve çeşitli oturumlarda Kuzey Kıbrıs mimarisi ve kentlerinden de kesitlerle ülke mimarisinin de uluslararası uzmanlar ve mimarlık öğrencilerine tanıtıldığının altı çizlidi.
 
Editör: TE Bilisim