Girne Amerikan Üniversitesi’nden (GAÜ) bir heyet bugün Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris’i ziyaret etti.

Heyette, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, GAÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Olgun Çiçek ile Prof Dr. Sadık Ülker yer aldı.

GAÜ Rektörü Öner, heyet adına bir konuşma yaparak Bakan İdris’e yeni görevinde başarı diledi, GAÜ’nün çalışmalarından söz etti.

Öner, GAÜ’nün bir mezuniyet törenini daha geride bıraktığını anımsatarak, yeni dönem için hazırlıklara devam ettiklerini dile getirdi.

Yeni projeleri için bakanlık nezdinde girişimleri olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Yıldırım Öner, 2013-2014 akademik yılına yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirerek hazırlanacaklarını söyledi.

“ÜNİVERSİTELERİMİZLE DİYALOG İÇİNDE OLMAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris ise kabulde yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerin hem eğitime hem de ekonomiye katkılarına dikkat çekerek, “Üniversitelerimizle diyalog içinde olmak bizim için önemlidir” dedi.

İdris, ilerleyen günlerde adadaki üniversite yetkilileri ile bir araya gelme planları olduğundan söz ederek, üniversitelerdeki olaylara birlikte ve bütün halinde bakmanın fayda sağlayacağına inanç belirtti.

Asım İdris, GAÜ heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek kısa süreli görevlerinde eğitim için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim