KKTC Eğitim sisteminin gelişiminin yanında, Üniversite ve meslek seçimlerinde yapılan hataların ortadan kaldırılarak, lise öğrencileri için daha iyi gelecek sağlamak amacıyla yapılan çalıştay’a öğrencilerin yanı sıra KKTC Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Lise Yöneticileri, rehber öğretmenler ve branş öğretmenleri katıldı.
Eğitim, üniversite tercihleri ve bilinçlendirme hakkında yapılan çalıştay GAÜ Rektörü Prof.Dr. Yıldırım Öner’in konuşmasıyla başladı.

Açılış konuşmasında 30. yılına giren GAÜ’nün toplumun geleceğini ilgilendiren çok önemli konularda etkinlikler düzenlediğine dikkat çeken GAÜ Rektörü Prof.Dr. Yıldırım Öner, öğrencilerin yeteneğine göre eğitim almalarının önemini vurguladı.

GAÜ Rektörü Prof.Dr. Yıldırım Öner’in açılış konuşmasının ardından, "Dünden Bugüne GAÜ' nün Gelişim Süreci" konusunda sunum yapan GAÜ CEO’su Yard.Doç.Dr.Asım Vehbi ise GAÜ diplomasının dünyanın her yerinde geçerli olduğunu ve özellikle İngilizce eğitiminde adadaki en iddialı üniversitenin GAÜ olduğunu belirtti. Vehbi, “Bunun kanıtı EQUALS akreditasyonudur. İngilizce eğitim yapacağız demek kolaydır ancak gerçekten İngilizce eğitim yapmak başka bir şeydir. GAÜ bunu adada en iyi şekilde yapmaktadır. Bunu biz söylemiyoruz EQUALS akreditasyonu söylüyor” dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin 31 Mayıs tarihinde burs sınavı yapacağını hatırlatan Vehbi, özellikle KKTC vatandaşı öğrencilerine ciddi sayıda burs vereceklerini belirterek, GAÜ’nün yurt dışı kampüsleri hakkında bilgi verdi.

Asım Vehbi’nin ardından, Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı ve Başarıya Doğru Eğitim programının yapımcısı Sait Gürsoy “Üniversite Öncesi Rehberin Rolü” konusunda sunum yaptı.
Sunumunda, üniversite tercihleri ve öğrencilere karşı yapılan yanlışlıklara dikkat çeken Gürsoy, “Özellikle PDR okuyan öğrencilere sesleniyorum. Yarın, elinize yepyeni bir jenerasyon gelecek. Bu jenerasyonu yönlendirirken, standartlara baktığınızda başarı sırası nereye yetiyor ise oraya girmesini söylerseniz bu gençlerin geleceğiyle oynarsınız” uyarısında bulundu.

Sözlerine “Bugünün genciyle 2010 öncesi genci farklıdır. Gençlere bir şey anlatacaksanız onun seviyesine çıkmak zorundasınız. Yani teknoloji olarak, yabancı dil olarak, dünya görüşü olarak onların seviyesine çıkmalısınız. Onların dünya görüşünü iyi irdelemelisiniz. Herkesin yıldızı farklı mesleklerde parlayabilir. Hiç bir çocuğu, hiç kimseyi küçümsememelisiniz” dedi.
Gürsoy’un sunumunun ardından, soru-cevap kısmıyla devam eden 5.Eğitim Çalıştay’ı GAU CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı, Yard.Doç.Dr.Asım Vehbi’nin Sait Gürsoy’a teşekkür plâketi vermesi ve katılımcılara Katılım Sertifikası verilmesi ile son buldu.
 
Editör: TE Bilisim