Eduniversal’ın İstanbul’da yapılan Uluslararası 7. Dönem Toplantısına Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) adına CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Asım Vehbi ile İşletme Bölüm Başkanı ve Akreditasyon Koordinatorü Doç.Dr. Serdar Saydam katıldı.
Merkezi Paris’te bulunan uluslararası derecelendirme kurumu Eduniversal’ın hazırlamış raporda Kuzey Kıbrıs Yükseköğretimini yakından ilgilendiren sonuçlar ortaya çıkarken GAÜ “Avrasya ve Ortadoğu Ülkeleri, Türkiye grubunda , İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ile birlikte yer alıyor.
KKTC’den Sadece GAÜ ve DAÜ En İyi 1000 Üniversite Arasında Gösterildi
GAÜ İşletme Fakültesi 2014 yılı itibarıyle geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda “Dünyada En İyi İşletme Eğitimi Veren İlk 1000 Üniversite” arasında yer almaya devam ediyor.
Kuzey Kıbrıs üniversitelerinden sadece Girne Amerikan Üniversite ve Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Türkiye üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi 4000’nin üzerindeki üniversite arasında “Dünyada En İyi İşletme Eğitimi Veren İlk 1000 Üniversite” arasında gösterildi.

Vehbi, “GAÜ Olarak Bu Başarıdan Büyük Mutluluk ve Onur Duyuyoruz”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ küresel bilim ailesi olarak özverili bilimsel çalışmalarının sayesinde bu büyük başarının geçmişte olduğu gibi bu yılda elde ettiklerini belirtilerek, bu sonucun tüm KKTC için büyük önem taşıdığı ve bir kez daha üniversitelerin ülke için önemini kanıtladıklarını vurguladı. GAÜ’nün Kıtalararası kampüsleri, akademik programları ve kamu amaçlı projelerinin yükseköğretim sistemi yanında ülke gerçekleri ile ilgili dünyaya önemli mesajlar verdiklerinin altı çizen Vehbi, geçtiğimiz haftalarda İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinin Avcılar Kampüsünde gerçekleşen toplantıda en iyi işletme eğitimi veren 1000 üniversite arasında yer aldıklarının duyurulduğunu ve GAÜ olarak bu başarıdan dolayı büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.

Saydam : GAÜ İşletme Okulu Olarak Dünyada “En İyi 1000” İşletme Okul Arasında Yer Almak Gurur Verici

GAÜ İşletme Bölüm Başkanı ve Akreditasyon Koordinatorü Doç. Dr. Serdar Saydam konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eduniversal değerlendirmesi sonucunda dünya çapında bulunan 154 ülke’den 4000’nin üzerinde İşletme okulu arasından “En İyi 1000 İşletme Okulu” seçilmiştir. Bu seçim bilimsel kriterler ve Dekanların oyları dikkate alınarak her yıl yapılmaktadır. GAÜ olarak uluslararası akreditasyonlara ve uluslararası derecelendirmelere çok önem veriyoruz. Bilindiği üzere Amerika’dan IACBE, Avrupa’dan ise ECBE akreditasyon kurumları tarafından programlarımız akredite edilmiştir. Edunivesal’da sağladığımız bu başarıdan dolayı fakülte olarak sevinçli ve gururluyuz. Çalışmalara katlı koyan herkese tekrar teşekkür ederken “En İyi İşletme Master Programı” konusunda da iddialı olduğumuzu belirtmek isterim. Önümüzdeki günlerde Eduniversal tarafından sonuçların açıklanması beklenmek olup “Full Time MBA” programımız ile “En İyi Master Programı” sıralamasında da iyi bir derece alacağımızı ümit ediyorum.”

Editör: TE Bilisim