Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) mesleki eğitim kursları bünyesinde bulunan “Uygulamalı Arıcılık Eğitimi” kursu yaz dönemi kayıtları başladı.

Konuyla ilgili GAÜSEM’den yapılan açıklamaya göre profesyonel arıcılar ya da bu mesleği profesyonel olarak yapmak isteyenler için gerçekleştirilen arıcılık kursunda, arı yetiştiriciliği ve bal üretimi ile ilgili konularda detaylı eğitim verileceği belirtildi.

Uygulamalı arıcılık kursunu tercih edenlerin, arıcılığı hobi olarak yapmak isteyenler, uygun yere sahip olanlar, arıcılıktan gelir elde etmek isteyenler veya daha doğal balı bahçelerinde üretmek isteyenler olduğu ifade edildi.

Uygulamalı Arıcılık Kursu 13 Ekim Pazartesi Günü Başlıyor
Ayrıca, Uygulamalı arıcılık kursu için kayıtların devam ettiği belirtilen açıklamada, kursların 13 Ekim 2014 Pazartesi günü başlayacağı belirtildi.

Kıbrıs Arısı Arıcılığın En Önemli Değeri

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Arıcılık Uzamanı Oytun Sonel, Kuzey Kıbrıs’ın arıcılık potansiyelinin tam verimli kullanılmadığına işaret ederek, ülkede var olan potansiyelin sadece yüzde 5’nin kullanıldığının altını çizdi.

Kıbrıs’a özgü arı ırkının arıcılıkta önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Sonel, Kıbrıs arısının çok yüksek bal verimi veren bir arı ırkı olduğunu fakat hırçın ve oğula meyilli karakterinden dolayı yerli arıcılar tarafından tercih edilmemesi ve başka ırk arıların ülkeye getirilmesinin olumsuz yönlerinin irdelenmesi gerektiğini belirtti.

Sonel, Kıbrıs’a özgü arı ırkı ile ilgili ıslah çalışmaları ve üreticilere yönelik eğitimlerin GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinde devam ettiğini belirterek, bunun yanında GAÜSEM bünyesinde gerçekleşecek olan Uygulamalı Arıcılık Eğitimi içinde kayıtların başladığını söyledi.  
Editör: TE Bilisim