Tataristan’ın başkenti Kazan’da gerçekleştirilen Kongre’de sunulan çalışmada Coca Cola’nın yürüttüğü reklam kampanyaları karşılaştırıldı. Doç. Dr. Elif Asude Tunca’nın Uluslararası Reklamcılık Perspektifinden Coca Cola Reklamları: 2K Özelinde: Kırgızistan (Orta Asya) – Kuzey Kıbrıs (Türkiye) başlığını taşıyan çalışması kongreye katılanlardan da büyük ilgi gördü.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın öncülüğünde, Sakarya Üniversitesi’nin girişim ve koordinasyonuyla bu yıl 12.si 31 Ağustos – 6 Eylül tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Tataristan’ın başkenti Kazan’da Tataristan Cumhuriyeti’nin himayesinde ve Kazan Federal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kongre’nin Kıbrıs’tan tek katılımcısı olan GAÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Elif Asude Tunca, uluslararası pazarlama stratejileri ve reklamcılık kavramlarına yer verdiği bildirisinde küresel markalardan Coca Cola’nın iki reklam kampanyasını ele aldı. Bildiride Doç.Dr. Tunca, 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle Kırgızistan’da ve 50.Yılı kutlamaları nedeniyle Türkiye’de ve Türkiye’deki televizyon kanalları üzerinden Kuzey Kıbrıs’ta yayımlanan televizyon reklamlarını dilsel ve görsel açıdan çözümleyerek karşılaştırdı.

İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Elif Asude Tunca çalışmasında, uluslararası pazarlama yapan işletmelerin kültürel hegemonya yarattıklarına yönelik aldıkları eleştirilere karşılık geliştirdikleri strateji ve pazarlama yöntemlerini Coca Cola’nın reklam stratejileri ve kampanyaları özelinde ele aldığını belirtti.

Başta Tataristan ve Türkiye olmak üzere, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna’dan birçok akademisyen, kurum ve kuruluş yetkililerinin katıldığı 12. Uluslararası Türk Dünyası Kongresi’nde eş zamanlı oturumlar halinde toplam 190 bildiri sunuldu.

Sosyal Bilimler alanında farklı konu, kurum yetkilisi ve akademisyeni bir araya getiren ve her yıl Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi çok ortaklı ve geniş katılımlı uluslararası kongrelerdendir.
Editör: TE Bilisim