GAÜ Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr Mehmet Avcı, hemşirelik ve ebelik bölümünde yenilenen laboratuvarlarda hizmet verdiklerini, doğumla ilgili derslerde maket üzerinde pratik çalışma yapma imkanı sağlandığını söyledi.
Avcı, “Böylece bir bebeğin anne karnından doğarken annenin hareketleri ile çocuklarımız bunu birebir görebiliyor, bir doğum esnasında bebeğin nasıl seyrettiğini göremedikleri halde beyinlerinde canlandırabiliyorlar, doğum anını bire bir yaşayarak seyredebiliyorlar, öğrencilerimiz teorik eğitim ile beraber hastanelerde 3. sınıftan sonra girdikleri doğumlarda bir GAÜ öğrencisi olarak pratik çalışmaları gerçekleştirmiş, bilgi sahibi ve deneyimli olarak hastanelerde görev almaya başlıyorlar. Mezun olduklarında öğrencilerimiz en az 40 doğum yaptırmış olarak mezun ediyoruz” dedi.

Gurur verici adımlar

Konuşmasında GAÜ’nün sağlık yönündeki adımlarının gurur verici olduğunu vurgulayan Avcı, “Biz akademisyenler ve öğrencilerimiz için şunu söylemek istiyorum, ebelik öğrencilerini mezun edecek tek üniversite şu anda biziz. Ebelik artık daha çok rağbet gören bir meslek, hastanelerde veya özel doğum kliniklerinde her uzman doktorun yanında olması gerek, ebeler ile bu meslek daha da cazip hale gelmiştir” dedi.

KKTC’de Sağlık Bakanlığı’nın ebelik ihtiyacı duyduğunu, Türkiye’de ebe ihtiyacının gittikçe daha da arttığına dikkat çeken Avcı, “Öğrencilerimizin iş bulma konusunda sıkıntı yaşayacaklarını zannetmiyorum, ebeler ne kadar deneyimli ve tecrübeli olursa o kadar çok tercih edilirler, bu nedenle biz de bu eğitimleri önemsiyor, laboratuvarlarımızda sunduğumuz gelişmiş alt yapı olanaklarıyla öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitiyoruz” dedi.

Güçlü akademisyen kadrosu
Girne Amerikan Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu’nda güçlü bir akademisyen kadrosu bulunduğunu, gelişmiş alt yapı olanakları ile öğrencilere çağdaş anlamda gelişmiş olanaklar sunulduğunun altını çizen Avcı şunları söyledi:
“GAÜ’nün inşaatı devam eden hastanesi tamamlandığında öğrencilerimiz en üst düzeyde uygulamalı eğitim almaya başlayacaklar. Şu anda Labaratuvarlarda sunduğumuz imkanları bire bir pratik çalışmalarla dengede tutacağız. Dolayısı ile buradan çıkacak öğrencilerimiz donanımlı, bilgili , tecrübeli olarak mezun olacaklar”

Konuşmasında Girne’nin turizm açısından büyük önemi bulunduğuna, nüfus ve yapılaşmanın hızla arttığına dikkat çeken Avcı, “GAÜ, Girne için çok büyük bir şans, özellikle yabancıların ve turistlerin burada standardı yüksek sağlık hizmeti almaları da önemli, bir turist yabancı bir ülkede hastaneye gittiği zaman ilk önce kendi ülkesindeki sağlık sektörü ile mukayese eder, ben eminim ki biz hep artı puanlar ile çıkacağız, içimiz çok rahat, hem ülke geneli hem de halkımız üst düzey standartlara sahip hastane ile buluşacak, bu gurur verici, denizi, muhteşem dağları yanında Girne’nin içerisinde sağlıklı yaşamak için GAÜ’nün attığı adımları herkes takdir ile izliyor” diye konuştu
 
Editör: TE Bilisim