Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Sahne Sanatları akademik birimlerinin YÖK ve YÖDAK denkliğinin olduğu ifade edilerek, 2014-2015 akademik yılı güz dönemi için özel yetenek sınavlarına kayıtların başladığı belirtildi. Yükseköğretim’de 30. Yılını kutlamaya hazırlanan GAÜ’nün sanat alanında büyük adımlar attığı vurgulanarak, dünyaca ünlü sanatçıların bölüm bünyesine kazandırıldığı ve bu çalışmaların GAÜ’nün uluslararası kampüsleri ile işbirliği içerisinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Yetenek sınavlarının GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Sahne Sanatları Yüksekokulu Stüdyolarında yapılacağı ve Drama-Oyunculuk bölümü yetenek sınavlarının 2 aşamadan oluşacağı belirtilirken özel yetenek sınavının 15 Eylül 2014 saat 13:00’da düzenleneceği ifade edildi.
GAÜ Dans-Drama bölümünün bünyesinde dünyaca ünlü eğitmenleri ve ünlü oyuncuları barındıracağı belirtilen açıklamalada bölümün sanat alanında Kıbrıs’ın öncüsü ve söz sahibi olacağı vurgulandı.
Öğrenci adayları Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları drama-oyunculuk bölümü özel yetenek sınavı başvuru koşulları, sınav içeriği, akademik program müfredatları ve akademik kadrosu ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresinden ve 650 20 00 dahili 1454 numarasından ulaşabilecek.

Editör: TE Bilisim