Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık (GAÜ) Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğretim üyesi Alman asıllı Avusturalyalı ressam ve sanat tarihçisi yazar Prof. Dr. Lutz Presser’in Avangart fotoğrafçılığıyla bilinen Man Ray'in eserlerinin incelenmesi üzerine yazılan "Man Ray'in Sanatı : Metin ve İmgeler" (The Art of Man Ray : Text and Images) kitabı Amerika’nın önde gelen akademik yayınevi Edwin Mellen tarafından basıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Lutz Presser'in Amerikalı ünlü sanatçı Man Ray hakkında yazdığı iki ciltlik yorum ve tenkit kitabı Amerikanın New York şehrinde bulunan Edwin Mellen akademik yayın evi tarafından yayınlandı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde resim ve sanat eleştirisi dersleri veren Prof. Dr. Lutz Presser’in Avangart fotoğrafçılığıyla bilinen Man Ray'in eserlerinin incelenmesi üzerine yazılan "Man Ray'in Sanatı : Metin ve İmgeler" (The Art of Man Ray : Text and Images) adı ile 452 sayfadan oluşan kitap akademik sanat çalışmalarına önemli katkılar yaptığı ifade edildi.

Alman asıllı Avusturalyalı ressam ve sanat tarihçisi Prof. Dr. Lutz Presser’in kırkı yıllık akademik kariyerinde birçok üniversitenin kurucu Güzel Sanatlar Fakültesi
dekanlığı ve bölüm başkanlığını yürüttüğünün belirtildiği açıklamada 2013 akademik yılından itibaren Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde resim ve sanat eleştirisi derslerini yürüttüğü ve geçen akademik yılda iki seminer yanında iki sanat sergisi açtığı ifade edilerek Avangart fotoğrafçılığıyla bilinen Man Ray'in eserlerinin incelenmesi üzerine yazılan "Man Ray'in Sanatı : Metin ve İmgeler" (The Art of Man Ray : Text and Images) kitabının dünya sanat tarihi, sanat çalışmaları ve tartışmaları yanında GAÜ öğrencilerinin gelişimine de önemli katkılar yapacağı vurgulandı.
 
Editör: TE Bilisim