Mimarlık Eğitimi ve Çalışmaları alanında Türkiye’nin otorite bilimsel yayını Arkitera “Mimarlık Eğitiminde En iyiler” sıralamasını açıkladı.

KKTC üniversiteleri arasında GAÜ ve DAÜ’nün yer aldığı listede Girne Amerikan Üniversitesi En İyiler listesinde 5.nci sırada yer alırken DAÜ listede 19.ncu sırada yer aldı.

2012-2013 akademik yıl içerisinde Mimarlık Fakültelerinin düzenlediği bilimsel sempozyum, konferans, seminer, sergi, ve atölye çalışmalarının nicelik ve niteliklerine göre incelenmesi sonucunda yayınlanan “Mimarlık Eğitiminde En İyiler” sıralamasında ilk sırayı Yıldız Teknik Üniversitesi alırken İstanbul Teknik üniversitesi, ODTÜ ve Mimar Sinan Üniversitesi ardından Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık bölümü beşinci sırada yer aldı.

Türkiye'nin tüm mimarlık alanıyla ilgili bilimsel yayın yapan ve Türkiye’nin Mimari dünyasına yön veren otorite web sitesi www.arkitera.com’da resmi olarak açıklanan “Mimarlık Eğitiminde En İyiler” sıralaması ile ilgili GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili ve Mimarlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri önemli açıklamalarda bulundu.

“Hedef İlk 4 Arasına Girmek”
Girne Amerikan üniversitesi Mimarlık bölümünün Türkiye’nin ilk beş Mimarlık fakültesi arasında gösterilmesinin fakültenin hedeflerine yaklaştığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sadri, fakültenin hedefinin “Mimarlık Eğitiminde En İyiler” sıralamasında ilk dört arasına girmek olduğunu belirtti.
Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yükseklisans eğitimi veren Yapı Yönetimi programının Avrupa Birliği’nin resmi yükseköğretimi denetleme ve akreditasyon kurumlarından EDUNIVERSAL tarafından “En İyi 100 Yükseklisans” programı arasında gösterildiğini de hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Sadri, Mimarlık fakültesi öğrencilerinin eserlerinin Yıldız Buluşmaları kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sergilenmeye başladığını da ifade etti.

“ Mimarlık Öğrencilerinin Eserleri 1-30 Nisan Tarihleri Arasında İstanbul’da Sergilenecek””
GAÜ Mimarlık öğrencilerinin eserlerinin Yıldız Buluşmaları kapsamında 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Polifonik Mimarlık: Kıbrıs'taki Güncel Tasarımı Düşünmek - Süreçte Olan Çalışmalar(Polyphonic Architecture: contemplating contemporary design in Cyprus - Works-in-Progress) başlığıyla sergilenmeye başlamasının da öğrenci gelişimi ve eğitim kalitesi bakımından önemine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Sadri, serginin 30 Nisan 2013 tarihine kadar ziyaret edilebileceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim