Anlaşma, ortak bilimsel çalışmaları, bilim insanları ve öğrencilerin akademik değişim programını, dönemsel eğitimlerin diğer üniversite kampuslarında devam edebilmesini ve ortak diploma programlarını kapsıyor.

GAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre anlaşmayı, GAÜ adına Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Musa Duman imzaladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, imza töreninde yaptığı konuşmada GAÜ küresel yurtdışı kampusları ile birlikte 200’e yakın üniversite ile akademik işbirliğinin devam ettiğini belirterek, uluslararası akademik işbirliği anlaşmalarının öğrenci gelişimine yaptığı katkılar yanında ülke tanıtımında da rolü bulunduğunu kaydetti.

Türkiye ile KKTC arasındaki dil, kültür ve din birliğinin Türk üniversiteleri ile imzalanan akademik işbirliklerinin önemini ve maneviyatını arttırdığına vurgu yapan Ülker, anlaşma ile amaçlanan hedeflerin bilimsel üretimleri beraberinde getireceğini ve aynı zamanda ortak diploma programlarını da gerçekleştireceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim