GAÜ Havacılık Yüksek Okulu, bölümler ve meslekler hakkında açıklamada bulunan GAÜ Uçuş Eğitim Organizasyonu, Kalite ve Emniyet Müdürü Saygın Gönç şunları söyledi.
“Pilotaj eğitimi programının amacı sivil havacılık alanında ihtiyaç duyulan pilotları yetiştirmektir. GAÜ Havacılık ortağı AFA, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Onayı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Hava Taksi Operasyon Lisansı ve Onaylı Uçuş Eğitim Organizasyonu(FTO) lisanslarını alarak ilgili otoriterler tarafından yetkilendirilmiş olup, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO), Birleşik Havacılık Otoriterleri(JAA), Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü standartlarında 2011 yılından beri pilotaj eğitimi verilmektedir. Pilotaj bölümünde eğitim ve öğretim iki aşamada verilmektedir. İlk aşamada temel bilimler, temel havacılık bilgileri, uçuşla ilgili hukuk bilgileri ve genel kültür dersleri verilmektedir. İkinci aşamada ise pilot eğitimi vermek üzere Girne Amerikan Üniversitesi ve Atlantik Uçuş Akademisi(AFA), GAÜ’nun havacılık ve uçuş programlarını desteklemektedir” dedi.

“Pilotaj bölümü, Yeni jenerasyon (NG) 5 adet tek ve çok motor uçak ve 2 adet sınıfının en iyi simülatörleri ile Pilotaj Eğitimine başlamıştır. Ayrıca 4 adet yeni jenerasyon tek motor glass kokpit uçak, 1 adet yeni jenerasyon çift motor glass kokpit uçak ve 2 adet tek ve çok motorlu ileri seviye FNPT uçak simülatörü ile GAÜ İstanbul Yerleşkesi ve GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi ile eş zamanlı olarak eğitime başlanılması planlanmaktadır” dedi.

“Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programında ise, yönetim alan dersleri, havacılık alan dersleri ve temel alanlardan oluşan geniş bir müfredata sahiptir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nın amacı, büyük bir hızla gelişen havacılık sektöründe yer alan ulusal ve uluslararası kuruluşlarda başarıyla çalışabilecek, ileri düzeyde yabancı dil, işletmecilik ve temel havacılık bilgileri ile donatılmış ilgili yeterliliklere sahip yönetici adayları yetiştirmektir. Yüksekokulumuzda öğretim dili İngilizcedir. Şuan da Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünde 150 civarında öğrencimiz öğretim görmektedir” dedi.

“Bunun yanında Yüksek Okulumuz bünyesinde bulunan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ise, yolcu taşımacılığı yapan hava araçlarında gerekli emniyet ve güvenlik önlemlerinin uygulanmasından ve yolcu konforundan sorumlu görevliler “kabin memuru” ya da kabin görevlisi olarak tanımlanmaktadır.”

“GAÜ Havacılık Yüksek Okulu olarak, öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak etkinlik ve oorganizasyonlara önem vermekteyiz. 21-22 Mart’ta Geçitkale Havaalanın’da düzenlenecek olan “Havacılık Federasyonu Model Uçak” yarışmasında 13 tane öğrencimiz hakemlik yapacaktır. Yapılacak olan yarışma için 12 farklı ülkeden insan gelmesi de beklenilmektedir. Önümüzdeki günler de Ercan Havalimanına eğitim gezisi gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim