Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesinde 4 yıllık eğitim veren Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği) bölümleri ile ilgili simulator, eğitim istasyonları ve açık hava laboratuvarları ile 2014-2015 akademik yılı için geleceğin denizcilerini bekliyor .

Konuyla ilgili GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü, Uzakyol Kaptanı ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Efdal Safel , dört tarafı denizlerle çevrili Kuzey Kıbrıs için uluslararası denizcilik eğitimi ile yetiştirilen kaptanların dünya denizlerinde ülkelerini temsil etmenin önemine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

“Teknik Altyapı ve Müfredatı İle Uluslararası ve Türkiye Ulusal Denizcilik Yönetmenliklerine En Uyumlu Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu GAÜ’de”

Efdal Safel konuyla ilgili yaptığı açıklamada Güverte (DUİM) bölümü , Uluslararası Denizcilik Örgütü ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, Denizcilik eğitimi ile ilgili kapsam gereği tüm hazırlıklarını tamamlamış yeni yönetmeliklere uygun durumda olduğunu belirterek bina altyapısı olarak Teknopark binasında eğitim veren Güverte (DUİM) bölümü tüm sınıf, laboratuvar, köprüstü simülatörü, GMDSS simülatörü, manevra simülatörü, Sıvı yük elleçleme simülatörü ve 4 adet deney havuzu ile Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu’nun yeni eğitim yılına hazır olduğunu ifade etti.

“Pratik Eğitim Altyapısı Ülkede Dünya ve AB Standartlarında Tek Üniversiteyiz”
Açık havada iki adet eğitim havuzu, mataforalı kapalı filika ve ileri yangın istasyonu ile Camelot tesislerimizde deniz eğitim alanı yanında uluslararası sularda eğitim veren eğitim tekneleri ile pratik eğitim altyapısının dünya ve AB standartlarında olan ülkenin tek üniversitesinin GAÜ olduğuna dikkat çeken Safel, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu teorik ve pratik eğitim altyapısı ile laboratuvarları ve uygulama eğitim merkezlerinin geçtiğimiz akademik yıl GAÜ’nün ev sahipliği yaptığı “Denizcilik Eğitimi Konseyi-DEK)’ne katılan YÖK başkan yardımcısı, Türk üniversiteleri arasında denizcilik eğitimi veren kurum ve kuruluşların dekanları ve bölüm başkanları, Gemi Makineleri İşletme Muhendisleri Odası Başkan ve teknik heyeti, MEB denetçi ve müdürleri, Deniz ve İçsular düzenleme genel müdürü ve heyetleri tarafından büyük beğeni ve takdir topladığını vurguladı.


“Mezunlarımız Ulusal ve Uluslararası Şirketlerde Denizleri Aşarken 6 Farklı Ülkeden Öğretim Görevlisi ve Tamamı İngilizce Uygulanan Müfredatın Avantajı ile Kariyerlerine Başlıyor”

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu’nun uluslararası eğitim olanakları, tamamı İngilizce uygulanan müfredatı ve 6 farklı ülkeden öğretim görevlileri ile mezunların kariyerlerine büyük bir avantaj ile başladığını da dikkat çeken Safel, bunun en önemli göstrergesinin GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu mezunlarının ulusal ve uluslararası şirketlerde hemen kariyerlerine başlamaları olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü :.

“Lojistik ve taşımacılık piyasasındaki eğitime dair söz sahibi olmamız, her geçen yıl verdiğimiz mezunlarımızın yüksek kaliteleri ile daha da arttığı ortada. Mezunlarımızın tümü şu anda Ulusal ve uluslararsı şirketlerinde iyi mevkiilerde çalışıyor. Yabancı mezunlarımız ise Uluslararası piyasalarda önemli statülerde çalışıyor. Ulaştırma ve Lojistik öğrencilerimiz, eğitimleri süresince yurt dışındaki Girne Amerikan Üniversitesi kampüslerimizde ve bu kampüslerin bulunduğu bölgelerdeki liman ve terminallerde de uygulamalı eğitim görme fırsatı yakalıyor. Eğitim dilinin tamamen İngilizce olması öğrencilerin avantıjına olmakta. Akademisyenlerimiz ve Deniz kökenli hocalarımız 6 farklı ülkeden olup; bilgi, beceri ve mesleki aktarımları da üst seviyede eğitim vermekte”.

Ayrıca yapılan açıklamada GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bölümleri müfredatı ve kontenjanları ile ilgili Geleceğin Kaptanları ve öğrenci adaylarının detaylı bilgiye Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Denizcilik ve Ulaştırma Yükseksek Okulu ile www.gau.edu.tr web adresinden ulasılabileceği belirtildi.
 
Editör: TE Bilisim