Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 7’incısi düzenlenen Liselerarası Kısa Film Yarışması ve Genç Fotoğrafcılar yarışması sonuçlandı. Yarışmaların büyük ödüllerinin GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te tam burslu eğitim olduğu yarışmalarda Liseler Arası Kısa Film yarışmasının birinciliği “Karakalem” filmi ile Gazi Mağosa Namık Kemal Lisesi öğrencisi Hüseyin Bostan Kazanırken Genç Fotoğrafcılar yarışmasının birinciliğini ise İstanbul Özel Arda Asalet Anadolu Lisesinden Büşra Uçurum kazandı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde düzenlenen törenle açıklanan sonuçların ardından Osman Alkaş'a GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek tarafından Kıbrıs Türk Sinemasına katkılarından dolayı Onur ödülü verilirken GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker yarışma jürisine katılımlarından dolayı ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar’a teşekkür plaketi takdim etti.

GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı, yarışmaya Türkiye ve KKTC’de liselerinden yoğun bir katılım olduğunu belirterek, öğrencilerin yaratıcılıkları ve yeteneklerini ortaya çıkartmaya yönelik bu gibi yarışma ve etkinliklerin büyük önem taşıdığını vurguladı.

7’ncisi düzenlenen Liselerarası Kısa Film Yarışması sonuçları Mustafa Altıoklar, Osman Alkaş, GAÜ İletişim fakültesi Dekanı Doc. Dr. Neriman Saygılı, GAü Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doc. Dr. İzlem Alikanlı, Kıbrıs Gazetesi Yazarı Ahmet Tolgan , BRTK ‘dan Yönetmen Cemal Yıldırım , BRTK Yapımcı ve Sunucu Eralp Adanır ve Tiyatro Santcısı Erol Refikoğlu’dan oluşan özel jüri tarafından açıklanırken birinciliği “Karakalem” adlı eseriyle Gazi Mağosa Namık Kemal Lisesi öğrencisi Hüseyin Bostan , ikinciliği “Semaver” adlı eseriyle İstanbul Güngören T. Azaphan Ticaret Meslek Lisesinden Berk Kuşbeygi, üçüncülüğü ise “Yarasa” adlı kısa filmiyle Antalya Saime Salih Konca Lisesinden Ali Nur Tüfekci, Jüri özel ödülünü ise İstanbul Özel Bahçeköy Açı Lisesinden Mert Avadya kazandı.

Genç Fotoğrafcılar yarışmasında birinciliği İstanbul Özel Arda Asalet Anadolu Lisesinden Büşra Uçurum, ikinciliği Amerikan Kolejinden Barlas Şahinoğlu, üçüncülüğü ise Bülent Ecevit Anadolu Lisesinden Kaan Yılmaz kazandı.

Bostan : “GAÜ Genç Yönetmenlere Kariyerlerine Başlarken Güç Katmakta”

GAÜ 7. Liselerarası Kısa Film Yarışması ve 1. Genç Fotoğrafcılar Yarışması genç sinemacı, yönetmen ve fotoğrafcılara kariyerleri için önemli fırsatlar sunduğunu da belirten Bostan, yarışma sonunda GAÜ tarafından sunulan imkanlarla daha iyi ve profesyonel ekipmanlara kavuşarak kariyerine ve üretimlerine güç katacağını vurgulayarak Girne Amerikan Üniversitesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim