Girne Amerikan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği,Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Teknoloji Öğretmenliği öğrencileri tarafından “Yaşam için araştır ve yenilik yap” sloganıyla kurulan Girne Amerikan Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Kulubü açıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi AR-GE Kulubünden konu hakkında yapılan açıklama ise şu şekilde:

Girne Amerikan Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Kulübü Prof. Dr. Adalet N. ABİYEV ve Prof. Dr. Ali ZEKİdanışmanlığında“Yaşam için Araştır ve Yenilik Yap” ve “Research and Innovationfor Life” sloganı ile GAÜ AR-GE ve GAU R&D kısa adlarını da  kullanarak,2012-2013 akademik yılında Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulup akademik ve bilimsel çalışmalar sürdürmektedir.

GAÜ AR-GE Kulübü olarak misyonumuz,Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin derslerinden boşta kalan vakitlerinde akademik ve bilimsel çalışmalar yapmalarına olanak sağlayarak öğrencilere yenilikçi ve araştırma ruhu kazandırmanın yanında doğaya zarar vermeden daha yaşanabilir bir hayat ve dünya için projeler geliştirmelerini teşvik etmek ve bununla beraber yeni buluşlarla bilime katkı sağlamayı hedeflemektir.

GAÜ AR-GE Kulübü olarak vizyonumuz, Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde yapmış olduğumuz akademik ve bilimsel araştırmaların sonucunda elde ettiğimiz veriler ve bilgilerle dünya bilimine katkı sağlayan,teknolojiyi bilinçli kullanabilen ve yeni teknoloji üreten,Kıbrıs adasında bilime önemli katkıda bulunmuş AR-GE birimlerinden birisi olmaktır.

 Hedeflerimiz

  • Kulüp üyelerimiz ile beraber bilimsel araştırma geliştirme faaliyetleri yaparakyenilikçi projeler ve buluşlarla bilime katkıda bulunmak

 

  • Üniversite öğrencilerinin kendi alanlarında AR-GE faaliyetleri yapmalarına olanak sağlamak.

 

  • Akademik, bilimsel ve sosyal konferanslar düzenlemek.

 

  • Teknolojik ve bilimsel haberlerle beraber kulüp çalışmalarındanda bilgilerin verildiği GAÜ AR-GE dergisi yayımlamak.

 

  • Bilimsel etkinliklerin yanında sosyal etkinlikler de organize etmek.

 

 

Teknoloji ve bilimden yana meraklı,araştırmayı ve yenilikçi olmayı kendine ilkeedinen,ekip çalışmalarına katılarak yapılan eğitimler ve seminerler ile kendini geliştirmeyi düşünen bireyleri Girne Amerikan Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Kulübü’nde görmek isteriz.

 

Yaşam İçin Araştır ve Yenilik Yap!

Kulüp Yönetim Kadrosu:

Kulüp Başkanı: İbrahim Davran
Kulüp Başkan Yardımcısı: Mustafa Demircioğlu
Kulüp İletişim Sorumlusu: Merve Turgut
Kulüp Yazı İşleri Sorumlusu : Olgun Kılıç
Kulüp Reklam ve Tanıtım : Burak Enal
Kulüp Etkinlik Sorumlusu: Burak Osman Yellioğlu
Kulüp Üniversiteler Arası Kurul Temsilcisi: Esra Öztürk
Kulüp Bilgi İşlem Sorumlusu: Uygar İşiçelik

Editör: TE Bilisim