İlk olarak, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Rektörlük binası önünde gerçekleşen törene, GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut yanısıra Akademik ve idari kadro ile öğrenciler katıldı.
Anma töreni GAÜ Rektörlük binası önünde saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayarak, GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de GAÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal tarafından “Eski Kartpostallarla Kurtuluş Savaşı ve Atatürk” konulu söyleşi ile devam etti.
GAÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal anma töreninde gerçekleştirdiği söyleşide şunları aktardı:

''Atatürk'ü Atatürk yapan özelliği kahraman olması, zeki olması, insancıl olması vatansever, milliyetci ve asker olmasıdır. Çünkü Türk Ulusunu kurtarmak için kendisini ateşin içine atmış ve ateşten bir gömlek giymiştir. Ziya Gökalp'in de bir konuşmasında dediği gibi: 'Herkes bişeyler söyler ama söylediklerini gerçekleştirmek ve başarıya ulaşmak zordur'. İşte Mustafa Kemal söylediklerini başarıya ulaştırdığı için büyüktür. O dönem Kıbrıs Türkleri de bütün risklere karşı tiyatrolar oynayıp, atlarını, arsalarını satıp paralarını Kızılay aracılığıyla Ankara'ya göndermişlerdir. Kıbrıs'ta 1919,1920,1921,1922 yıllarında hemen hemen bütün gazetelerinin başlıklarında da Gazi Paşamız buyurdularki ve Reisi Cumhurumuz gibi başlıklar yer almaktaydı. Yani Kıbrıs Türkleri İngiliz yönetiminde bulunmalarına rağmen devlet başkanı olarak kraliçeyi değil Atatürk'ü zikrederdiler'' dedi.
Söyleşinin sonunda Karakartal, kendi arşıviinden derlediği Kurtuluş savaşı ve Atatürk kartpostallarından oluşan slayt gösterisini sundu.

Editör: TE Bilisim