Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 7. Liselerarası Kısafilm yarışması başvuruları başladı.
Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC sınırları içerisinde lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilerin katılabileceği yarışmada, konu sınırlaması bulunmadığı belirtildi.
Lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilerin katılabileceği yarışmanın büyük ödülü Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te tam burslu İngilizce hazırlık eğitimi olarak açıklandı.
Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada başvuruların 8 Nisan 2013 tarihine kadar kabul edileceği belirtilirken GAÜ 7. Liselerarası Kısafilm Yarışmasının ikincilik ödülünün yüzde 50 burslu ve üçüncülük ödülünün de yüzde 25 burslu Canterbury Kampüs İngilizce hazırlık eğitimi olduğu ifade edildi.
Ayrıca GAÜ’den yapılan açıklamada Kuzey Kıbrıs ve Avrupa’nın ilk ve en büyük Amerikan Üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi’nin 28.yılını kutladığı akademik yıl içerisinde sosyal sorumluluk projesi olarak genç nesili oyunculuk, yönetmenlik ve film sektörüne ön hazırlık açısından desteklemeyi amaçladığını vurgulanarak yarışmanın amaç ve hedefinin profesyonel hayata adım atan genç nesillere yol göstermek, eğitim hayatalarına katkıda bulunmak ve geniş kitlelere ulaşarak sinema sektörü bilincini yaymak olduğunun altı çizildi.
Yarışmaya On-line Başvuru Yapabilecek
Yarışma sonuçlarının 8 - 11 Nisan 2013 tarihleri arasında jürinin yapacağı değerlendirme sonunda 12 Nisan 2013 günü GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te düzenlenecek sergi ve ödül töreni ile dereceye girecek genç sinemacıların açıklanacağının da ifade edildiği açıklamada yarışmaya katılacak olanların en fazla 15 dakika uzunluğundaki filmler ile başvuru yapabileceği belirtildi.
Yarışması ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru koşullarına genç sinemacılar http://yarismalar.gau.edu.tr web adresi yanında 0392 650 20 00 - 1165 nolu telefondan ulaşabilecek.

Editör: TE Bilisim