Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ), merkezi İngiltere de bulunan Oxford Europe Business Assembly (EBA) Değerlendirme Kurulu tarafından yılın en iyi üniversitesi ödülüne layık görüldüğü İsviçre Montreux’da gerçekleşecek olan ödül töreni bünyesinde gerçekleşen “Sağlık ve Sağlık Turizmi” konulu konferansa katılıyor.

Toplantılara ve ödül törenine GAÜ adına Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbikatılırken,Uygulamali Sosyal Bilimler Turizm Yüksek Okul Müdurü ve GAÜ Turizm ve Saglik Kompleksleri Koordinatörü Yrd. Doç Dr İsmet Esenyel’in ise davetli olarakEBA’nın uluslararası işbirliği yaptığı, aralarında Rusya , Belçika ve Almanya’dan turizm ve sağlık alanında otorite kuruluşların yeralacağı “Sağlık ve Sağlık Turizmi” konulu konferansa katılacağı bildirildi.

Konuylailgli açıklamalarda bulunan GAÜ Uygulamali Sosyal Bilimler Turizm Yüksek Okul Müdurü ve GAÜ Turizm ve Sağlık Kompleksleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel, konferans ve toplantılarda GAÜ’nün sağlık ve sağlık turizmine yönelik işbirliklerinde bulunacağının altını çizdi. Konferansa davetli olarak katılınacağını belirten Esenyel, ülke tanıtımı ve sağlık alanındaki gelişim süreci açısından önemli yol katedileceğini vurgularken, gerçekleştirilecek olan bilgi paylaşımları ve deneyimler sayesinde sağlık turizmi alanında Florance Nightingale ve 5 yıldızlı otel yatırımlarının hayata geçirilmesi ve bu oluşumların işbirliği ile en üst seviyeye taşınacağını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim