Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs akademik programlarına önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora düzeyinde 16 yeni bölüm ekleniyor..
Yeni akademik yıl ile birlikte öğrenci kabulüne ve eğitime başlaması hedeflenen yeni bölümler ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada eğitime başlayacak yeni bölümlerin Kuzey Kıbrıs’ta yükseöğretimi tercih eden öğrenci sayılarının artmasına doğrudan etki edeceği ifade edilirken Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, onay alınan 16 yeni akademik bölüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Pilotaj eğitimi başta olmak üzere birçok bölümün KKTC üniversiteleri arasında ilk defa GAÜ’de eğitime başlayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Ülker, küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi bölümlerin yanında Girne Amerikan Üniversitesi’nin yeni akademik yıl ile birlikte 2 önlisans, 7 lisans, 2 yükseklisans ve 5 doktora programı ile birlikte 16 yeni bölümde eğitime başlayacağını belirtti.
Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs akademik programlarına 16 yeni bölümün eklenmesinin Kuzey Kıbrıs yükseköğretim kalitesi ve öğrenci gelişimi bakımından önemli bir gelişme olduğuna da vurgu yapan Prof. Dr. Ülker, küresel dünyada en çok tercih edilen bölümlerin önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora seviyelerinde GAÜ’de eğitime başlamasının ülke yükseköğretim sistemi adına gurur verici olduğunun altını çizdi.

2 Önlisans, 7 Lisans, 2 Yükseklisans ve 5 Doktora Programı Öğrenci Kabul Edecek
Adalet ile İlk ve Acil Yardım bölümlerinin 2 yıllık önlisans, Pilotaj, Otomotiv Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Resim, Drama ve Oyunculuk, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, ile Zihinsel Engelliler Özel Eğitim Öğretmenliği bölümlerinin 4 yıllık lisans, Sağlık Yönetimi ile Hemşirelik bölümlerinin yükseklisans ve İşletme Yönetimi, Politika ve Uluslararası Çalışmalar, Mimarlık, Bilgisayar Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinin doktora düzeyinde eğitime başlayacağını açıklayan Prof. Dr. Ülker, lisans düzeyinde eğitim dilinin İngilizce olduğu bölümlerde öğrencilerin İngilizce seviye tesbit sınavından başarılı olmaması durumunda İngilizce Hazırlık Okulu ile eğitime başlayacaklarını sözlerine ekledi.
GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise öğrenci adaylarının yeni bölümler, mevcut akademik programlar ve başvuru şartları ile birlikte yükseklisans, online uzaktan eğitim yükseklisans ve doktora programları ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresi ile (0392) 650 20 00 no’lu telefondan – 1184 – 1205 - 1179 – 1185 dahili hatlardan ulaşabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim