Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Gardiyanoğlu Kanal T ekranlarında yayınlanan Hakan Yıldırım’ın sunduğu Günaydın Kıbrıs programına konuk oldu.
Hakan Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Gardiyanoğlu Lefkoşa Türk Belediyesinde yaşananlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gardiyanoğlu sözlerinin başında, iki buçuk yıldır ezilen bir Lefkoşa gördüğünü belirtti. Ulusal Birlik Partisi dönemi de dâhil olmak üzere halen Lefkoşa Türk Belediyesi’nde sorunların sürdüğünü dile getiren Sadık Gardiyanoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki soruna üç ayrı pencereden bakmak gerektiğini, bu üç ayrı pencerenin ise Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun bakış açısı, çalışanların ve Lefkoşa halkının bakış açısından oluştuğunu dile getirdi.
2010 yılında kendisinin de Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığına aday olduğunu hatırlatan Gardiyanoğlu, sonraki süreçte Cemal Bulutoğluları’nın Ulusal Birlik Partisi’ne geri dönmesi ile yönetimdeki dengeleri koruyabilmek adına tekrardan Bulutoğluları’nın aday gösterildiğini belirtti.
Gardiyanoğlu sözlerine şöyle devam etti:
‘Bu hatırlatmayı Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşananlara ne kadar vakıf olduğumu göstermek için yaptım. O süreçte birçok idareci ile çalışanla dostluklarımız oldu, paylaşımlarımız oldu. Bakıldığında Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu seçim döneminde aday olduğunda Belediyenin sıkıntılarının ne olduğunu çok iyi biliyordu. Adaylar içerisinde de belediye ile en çok teması olan da Kadri Fellahoğlu’ydu. Fellahoğlu bunun meyvesini seçimi kazanarak aldı, o koltuğa oturdu. Fellahoğlu’nun seçimi kazanmasında Ulusal Birlik Partisi’nin katkısı da vardır. Ulusal Birlik Partisi o dönemde kendi içerisinde yaşadığı sorunlardan dolayı seçime istenilen şekilde odaklanamadı, bu şekilde de Fellahoğlu’nun ekmeğine bal sürmüş gibi oldu’
Sözlerinin devamında Kadri Fellahoğlu’nu eleştiren Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Gardiyanoğlu bir kez daha Fellahoğlu’nun sorunların bilincinde olarak görev başına geldiğine vurgu yaparak, Fellahoğlu’nun şu an yaptığı bazı açıklamaların talihsiz olduğunu belirtti.
Fellahoğlu’nun bazı açıklamalarının ‘mazeret’ niteliğinde olduğunu da belirten Gardiyanoğlu; ‘4 aydır belediye başkanlığı görevini yürüten birisi halen çöp kamyonlarının bozuk olduğundan bahsediyor, buna gerekçe olarak ise seçim yasakları diyor, başka anlamsız koşullar öne sürüyor. Ben Hem Bir Parti yetkilisi hem de Lefkoşalı olarak bu durumu hala anlayabilmiş değilim’ diye konuştu.

Bölgedeki fare ve hamam böceği istilasına da değinen Gardiyanoğlu, bu konuda Lefkoşa Türk Belediyesi’nin arandığını ancak ‘ilacımız yok’ cevabı ile karşılaştıklarını’ belirterek, çalışanların ihbar hattını arayanlara özel bir ilaçlama şirketinin numarasını verdiklerini de dile getirdi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşananlardan dolayı hem çalışanların hem de Lefkoşalının mağdur olduğunu belirten Gardiyanoğlu, eksik hizmetlere rağmen, hala faturaların tam geldiğinin de altını çizdi.
Belediyede yıllardır artarak devam eden dostlukları bulunduğuna vurgu yapan Gardiyanoğlu çalışanların moral ve motivasyonlarının olmadığını belirterek, hala maaş geriliği olduğunu, yapılan grevlere, eylemlere ve seçime rağmen sorunların bitmediğini, aksine artarak devam ettiğini söyledi.

Bu noktada Kadri Fellahoğlu’nun seçim döneminde sunduğu kurtarma reçetesinin nerede olduğunu soran Gardiyanoğlu sözlerine şöyle devam etti:
‘Geçici hükümeti Kadri Felahoğlu’nun partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler oluşturdu. İşte bu yüzden ‘seçim daha yeni bitti’ sözü mazeret değildir. Geçici hükümetle, belediye ne yaptı bunun en erken zamanda irdelenmesi lazım. Ancak Biz biliyoruz ki hiçbir şey yapılmadı. Bir ayakta duruş sergilenmesi gerekiyordu, bu yapılmadı. Bugün belediyenin tuvaletlerinde sabun yok, tuvalet kâğıdı yok. Biz belediyede bunları görüyoruz. Peki, ilk olarak kendi evimizdeki durumu neden düzeltmiyoruz? Bu şekilde çalışanların moral ve motivasyonu da artabilir. Emin olun çalışanların moral ve motivasyonu arttığında daha iyi bir iş ortaya çıkacaktır. Bu çalışanlar mucizeler yaratabilecek nitelikte.’
Gardiyanoğlu sözlerinin sonunda Lefkoşa Türk Belediyesi’ne her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirterek, tüm işadamlarına belediye için imkânlarını seferber etme yönünde çağrıda bulundu. Gardiyanoğlu kendisi de belediyeye bir çöp kamyonunu tamir etme sözü verdi.
 
Editör: TE Bilisim